Hlavní obsah

HOKEJ: Litvínov nestačil na Liberec, nováček vyhrál v Budějovicích

PRAHA

Hokejisté vedoucího Litvínova se v pátečním 37. kole O2 extraligy představili na ledě libereckých Bílých Tygrů. Litvínovští sice prohráli 3:4, ale jejich náskok v čele tabulky se ztenčil na jediný bod. Pardubice se totiž po vítězství nad Zlínem dotáhly na čtyřbodový rozdíl a nyní už třetí Sparta má volno, zápas s Karlovými Vary bude teprve dohrávat.

Článek

Liberec nastřílel v severočeském derby Litvínovu už v první třetině jejich brankáři Fraňkovi tři branky, ale Kubinčák a Trávníček se v dalším průběhu utkání ještě pokusili zápas zdramatizovat. Gól Václava Pletky z 53. minuty však definitivně dostal hosty na kolena, v závěru už Hübl pouze snížil.

Nováček zlomil Bokrošovi vaz

Nováček z Mladé Boleslavi si vyšlápl na České Budějovice a to dokonce na ledě jihočeského klubu. Prvním gólem po návratu do extraligy otevřel skóre hostující Radim Vrbata a hosté pak přidali další tři branky po sobě. Až pět minut před koncem se domácí zmátořili, ale stihli vstřelit už jen dvě branky. Po zápase byl odvolán kouč Mountfieldu Ernest Bokroš.

V zápase mezi Znojmem a Plzní byl dlouho vyrovnaný stav 2:2 a ještě čtyři minuty před koncem to vypadalo, že se bude hrát prodloužení. Jenže pak krátce po sobě faulovali hostující Smrek a Hudec a Orli si s dvojnásobnou přesilovkou věděli rady. Radim Bičánek propálil vše včetně brankáře Francouze a rozhodl o vítězství Znojma.

Za Slavii řádili mladíci Sklenář a Doležal

Kladno prohrávalo s favorizovanými Vítkovicemi od čtvrté minuty po gólu Petrovického, ale ještě v první třetině vyrovnal Martin Procházka a ve druhé části domácí dvěma góly během šesti minut skóre otočili. Frolík pět minut před koncem náskok ještě zvýšil, hostující Ujčík v závěru jen upravil na konečných 4:2 pro Kladno.

Na první pohled pohodový zápas sehráli hokejisté Pardubic, kteří už po polovině odehrané základní hrací doby vedli nad Zlínem 5:0. Hosté z Moravy se až poté zmohli alespoň na dvě branky, ale výsledek otočit nedokázali. Dvěma góly se v dresu Pardubic blýskl Libor Pivko.

Zastříleli si i Slávisté v zápase proti Třinci, když se na pěti gólech domácích dvakrát střelecky podepsali Jakub Sklenář a Jiří Doležal. Jaroslav Bednář sice skóroval jen jednou, ale na dalších dvou brankách se podílel asistencí. Třinec prohrál v Praze 3:5.

Zápas druhé Sparty s Karlovými Vary, které se mezi svátky představily na prestižním Spenglerově poháru, se bude dohrávat až v úterý 20. ledna.

Hokejová O2 extraliga - 37. kolo:
Kladno - Vítkovice 4:2ON-LINE
Branky: 12. Martin Procházka, 34. Bělohlav, 40. Patera, 55. Frolík - 4. Petrovický, 60. Ujčík.
Č. Budějovice - Mladá Boleslav 2:4ON-LINE
Branky: 55. Bílek, 60. Mertl - 6. R. Vrbata, 18. Nouza, 28. T. Sýkora, 47. Handlovský.
Znojmo - Plzeň 3:2ON-LINE
Branky: 21. a 36. Selingr, 57. Bičánek - 25. Vlasák, 29. Adamský.
Pardubice - Zlín 6:2ON-LINE
Branky: 11. a 14. Pivko, 29. Zohorna, 31. Kolář, 33. Divíšek, 60. Čáslava - 47. M. Hamrlík, 53. Balaštík.
Slavia Praha - Třinec 5:3ON-LINE
Branky: 9. a 37. Doležal, 39. a 46. Sklenář, 2. Bednář - 24. Martynek, 42. Balej, 60. D. Květoň.
Liberec - Litvínov 4:3ON-LINE
Branky: 3. Klimenta, 13. Šachl, 19. J. Moravec, 53. Pletka - 37. Kubinčák, 50. Trávníček, 60. V. Hübl.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články