Hlavní obsah

Pardubice vedou o bod, Litvínov předstihla Slavia i Sparta

PRAHA

Kompletní sada sedmi zápasů v neděli načala poslední čtvrtinu základní části hokejové O2 extraligy. V čele soutěže zůstali i přes porážku s Karlovými Vary hokejisté Pardubic. Za prohru v prodloužení totiž získali bod, který je dělí od nejbližších pronásledovatelů. A že jich není málo: dosud druhý Litvínov totiž prohrál na ledě Sparty a Pražané se tak na severočeský klub bodově dotáhli. Stejně jako Slavia, která rozstřílela 7:0 České Budějovice. Jihočeši klesli na poslední místo tabulky.

Článek

Karlovarští hokejisté nebyli v Pardubicích daleko od zisku tří bodů. Západočeši vedli ještě v poslední minutě o gól, 13 sekund před koncem třetí třetiny ale oživil pardubické naděje vyrovnávací brankou Píša. Vítězství hostů nakonec zařídil před koncem prodloužení Prošek, domácí ale brali alespoň bod, který je udržel v čele extraligy.

Sparta zápas s Litvínovem dirigovala, Severočeši ale nedali svou kůži zadarmo. Hosté v poslední třetině dvakrát vyrovnali a tři body pro pražský celek vystřelil až v 58. minutě svým premiérovým gólem v extralize junior Kafka. Litvínov tak má na kontě stejně jako Sparta 70 bodů a kvůli horšímu skóre klesl v tabulce za svého dnešního soupeře.

Před Spartu se ovšem ještě natlačili na druhé místo hokejisté Slavie, kteří si s chutí zastříleli v Českých Budějovicích. Tam zatím nezafungovala trenérská výměna a Jihočeši utrpěli osmou porážku v řadě. Nabuzená Slavia rozhodla o osudu utkání již v první třetině, kdy vstřelila tři góly. Brankostroj Pražanů se nezastavil ani v dalších částech a ukazatel skóre se nakonec zastavil na hodnotě 7:0.

Mladá Boleslav už není poslední

Budějovičtí navíc klesli na poslední místo tabulky. Dosud nejhorší celek extraligy z Mladé Boleslavi totiž doma porazil Vítkovice 5:1 a předstihl jihočeský klub díky lepšímu skóre. Vítkovice tak opět ztratily v honu za čelem tabulky, na vedoucí Pardubice ztrácejí šest bodů.

Hokejisté Plzně po páteční prohře v Pardubicích nedokázali vstřelit branku na ledě Zlína a jejich manko na přední týmy znovu narostlo. Domácím stačilo vstřelit v každé třetině jeden gól, pod vítězství 3:0 se podepsali Leška, Míka a Rachůnek.

Hokejisté Třince ukončili sérii čtyř porážek a vítězstvím nad Znojmem 2:1 po samostatných nájezdech získali důležité body v boji o play-off. Oceláři mohli zápas rozhodnout už v řádné době, ale brankář Jiří Trvaj byl proti. Dva body domácím přinesly až trefy Vojtěcha Poláka s Jozefem Balejem v samostatných nájezdech.

Liberec se mohl v případě tříbodového úspěchu v Kladně dotáhnout na elitní desítku, již devět zápasů nedobytou tvrz Středočechů ale nedobyl. O vítězi nakonec rozhodovaly samostatné nájezdy, v nichž zajistil prodloužení domácí neporazitelnosti Horna.

Hokejová O2 extraliga - 40. kolo
Pardubice - Karlovy Vary 2:3 v prodl.on-line
Branky: 19. Somík, 60. Píša - 9. Košťál, 25. Řezníček, 65. Prošek.
Zlín - Plzeň 3:0on-line
Branky: 8. Leška, 30. Míka, 42. Rachůnek.
Sparta Praha - Litvínov 5:4on-line
Branky: 13. Netík, 15. Výborný, 40. Broš, 51. Ton, 58. Kafka - 11. Černý, 33. Kubinčák, 45. Jenáček, 53. Hübl.
České Budějovice - Slavia Praha 0:7on-line
Branky: 3. Hruška, 4. Červenka, 8. Bednář, 27. Hruška, 40. Sklenář, 42. Červenka, 58. Doležal.
Třinec - Znojmo 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 41. D. Moravec, rozhodující nájezd Polák - 43. Bičánek.
Mladá Boleslav - Vítkovice 5:1on-line
Branky: 11. Kazionov, 20. Nouza, 30. Hunkes, 50. Benda, 51. Benda - 25. R. Hruška.
Kladno - Liberec 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 6. Frolík, 43. Stieler, rozhodující nájezd Horna - 20. Dušek, 48. Bartovič.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec