Hlavní obsah

Kladno - Liberec 3:2Horna zajistil Kladnu výhru v nájezdech nad Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Frolík 1 : 0
19. Dušek 1 : 1
42. Stieler 2 : 1
47. Bartovič 2 : 2
65. Horna 3 : 2

KLADNO

Hokejisté Kladna zdolali v nedělním 40. kole extraligy v klání o důležité body pro boj o play off Liberec 3:2 po samostatných nájezdech. V rozstřelu rozhodl Tomáš Horna a celek Geus Okna má na osmém místě na jedenácté Bílé Tygry už čtyřbodový náskok.

Článek

Oba týmy postrádaly několik hráčů, ale Kladnu se po nemoci vrátil do sestavy kapitán Patera. Liberečtí začali aktivně a brzy mohli jít do vedením, ale Šachl v dobré příležitosti Kopřivu nepřekonal. Do vedení se tak dostalo v 6. minutě Kladno zásluhou Frolíka, jehož střelu hostující gólman Fikrt podcenil a puk skončil jen pár centimetrů za brankovou čarou.

Severočeši však nadále pokračovali v nátlakové hře, která dělala domácím zřetelné potíže. Blatný se prodral mezi obránci, ale Kopřiva potvrdil reprezentační formu. Kladenský gólman se vyznamenal i při další šanci Šachla. Středočeši nakonec mohutnému náporu neodolali a minutu před konce úvodní části hry inkasovali, když Dušek využil Pabiškovu nahrávku zpoza branky.

V druhém dějství mělo Kladno možnost hned tří početních výhod za sebou, ale v zakončení nebyli efektivní. Přesto domácí mohli jít do vedení, ale proti Fikrtovi neuspěl osamocený Kuchler a po Holubově chybě nevyužil sólo ani Stieler. Těsně před druhou sirénou měl podobnou šanci na druhé straně Dušek, ale ani on nebyl úspěšný.

Na začátku závěrečné třetiny rozjásal domácí fanoušky svým prvním extraligovým gólem dvacetiletý Stieler, což vyprovokovalo Bílé Tygry k náporu. Nedvědovu dělovku ještě zastavila horní tyč, ale Bartovič už v 48. minutě domácí brankáře překonal. Kopřiva těsně předtím zlomil svou brankářskou hůl a pak byl nucen hrát pouze s hokejkou vypůjčenou od spoluhráče. Severočeši chtěli v závěrečných minutách rozhodnout, což se jim ale nepodařilo. Branka nepadla ani v následném prodloužením a v nájezdech pak rozhodl Horna.

Geus Okna Kladno - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Frolík (Gudas), 43. Stieler (Frolík), rozhodující sam. nájezd Horna - 20. Dušek (Pabiška, Podkonický), 48. Bartovič (Blatný, Šachl). Rozhodčí: Polák - Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 5:4, navíc Blatný (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 2704.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Novotný, Pavlas, Trončinský, V. Kameš, Gudas - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - V. Novák, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Čurilla, Frolík - Valský, Stieller, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Žabka, Derner, Zíb, Holub, Modrý - Podkonický, Kašpařík, Pletka - Šimánek, P. Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Dušek, Pabiška. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec