Hlavní obsah

Útočník Šoustal zamířil po šesti letech v zámoří do Brna, bude hrát za Kometu

Hokejový útočník Tomáš Šoustal, který strávil uplynulých šest sezon v Severní Americe a v posledních dvou letech působil na Lakehead University, bude hrát za Kometu Brno. Třiadvacetiletý rodák ze Šternberku odešel do zámoří v 17 letech z Olomouce a může se těšit na premiéru v extralize. K týmu Komety se připojil dnes.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Šoustal posílí Kometu Brno

Článek

"Tomáš je talentovaný hokejista a věřím, že svůj talent potvrdí i u nás," uvedl na klubovém webu majitel, generální manažer a hlavní kouč Komety Libor Zábranský.

"Přestup se zrodil rychle, začali jsme to s agentem řešit začátkem května. Nejprve jsme kontaktovali můj mateřský klub z Olomouce, pak přišly nabídky z extraligy a zahraničí. Už před dvěma lety o mě měla Kometa zájem a byl jsem rád, že zájem trval i nadále. Mám za sebou první trénink, zatím super," řekl Šoustal.

Účastník dvou mistrovství světa dvacítek z let 2016 a 2017 odešel z Olomouce před sezonou 2014/15 do juniorské WHL do celku Kelowna Rockets, kde strávil tři celé ročníky a na začátku čtvrtého odešel do týmu Edmonton Oil Kings.

V uplynulé sezoně nasbíral ve 27 zápasech za tým Lakehead Thunderwolves 32 bodů za 14 branek a 18 asistencí. Ve dvou utkáních play off vstřelil jeden gól. S reprezentací do 18 let získal v roce 2015 stříbro na Memoriálu Ivana Hlinky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice