Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 3:4Ujčík zajistil Vítkovicím v Karlových Varech výhru v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Řezníček 1 : 0
25. Hruška 1 : 1
29. Kvapil 1 : 2
42. Prošek 2 : 2
52. Klimek 2 : 3
60. Kumstát 3 : 3
65. Ujčík 3 : 4

Hokejisté Karlových Varů sice díky gólu Petra Kumstáta odvrátili 31 vteřin před vypršením 60. minuty porážku v normální hrací době s Vítkovicemi, ale nakonec prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Rozhodující trefu si připsal Viktor Ujčík. Ostravský klub, který trápí rozsáhlá marodka, se tak radoval po porážkách s týmy z chvostu tabulky - v Mladé Boleslavi a doma s Českými Budějovicemi.

Článek

Domácí v úvodu otestovali Pincovu pozornost pokusy Košťála a Pecha. V šesté minutě také zahrozil bekhendovou střelou hostující Szturc a v následné přesilové hře prověřil Mensatora Krenželok. Díky dvěma po sobě jdoucím přesilovým hrám získávali Vítkovičtí herní převahu. Na druhé straně stříleli Zaťovič, Skuhravý a Kristek.

Při vyloučení vítkovického Jurečky se domácí sevřeli hosty v jejich obranném pásmu, ale pokusy Řezníčka ani Pecha za zády hostujícího gólmana také neskončily. Těsně před pauzou Němcovu střelu tečoval Melenovský, avšak puk těsně minul levou tyč Pincovy branky.

Druhou třetinu začali domácí aktivněji. Ve 21. minutě pálil v plné rychlosti Skuhravý mezi Pincovy betony, ten však opět prokázal své kvality. Čtvrtou přesilovou hru v pořadí již domácí využili. Ve 24. minutě bombou od modré čáry otevřel skóre Řezníček. Hned za minutu však bylo vyrovnáno. Po zmatcích v domácí obraně nekompromisně zavěsil puk za Mensatorova záda Hruška.

Vítkovičtí navíc v 29. minutě otočili stav. Při Čuttově vyloučení mířil přesně za Mensatorova záda Kvapil po Jurečkově střele. Po vstřelené brance začali hosté napadat Energii už na jejich modré čáře, což dělalo domácím potíže. Ve 35. minutě Štefanka bekhendem prověřil Mensatorova a formace vedená Šimíčkem pak uzamkla několik dlouhých vteřin domácí v jejich obranném pásmu a z hlediště se začal ozývat pískot.

Po 88 vteřinách závěrečného dějství využili domácí díky trefě obránce Proška podruhé v utkání přesilovou hru a vyrovnali na 2:2. Vrátit vedení Vítkovicím mohli při vyloučení Skuhravého Ujčík a Kvapil, ale Mensatora nepřelstili. Hra nabrala tempo a útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Domácí opět mohutně povzbuzováni diváky tlačili soupeře před jeho branku. Zejména Skuhravého formace vyvinula velký tlak.

Udeřilo však na druhé straně. V 52. minutě překvapil gólmana Mensatora střelou švihem vítkovický Klimek. Po obdržené brance se domácí nedařilo a v 57. minutě navíc Němec v šanci přestřelil ležícího Pince i branku. Ale dočkali se 31 vteřin před koncem základní hrací doby, kdy v power play po střele Košťála úspěšně dorážel Kumstát.

Ve druhé minutě prodloužení se před Mensatora individuálně prosadil vítkovický Kvapil, ale svůj blafák nedotáhl do gólového efektu. Rozhodovaly tak nájezdy. Za Vítkovice za ně nastoupil specialista Štěpánek, který svou roli potvrdil. Překonal jej jen Němec, Kumstát a Řezníček neuspěli. Na druhé straně neproměnil jen Kvapil, zatímco Hruška a Ujčík Mensatora překonali. Energie hrála nastavení počtvrté za sebou a uspěla jen jednou.

Energie Karlovy Vary - Vítkovice Steel 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Řezníček (Kumstát), 42. Prošek (Skladaný), 60. Kumstát (Košťál, Skuhravý) - 25. R. Hruška (Krenželok), 29. Kvapil (Jurečka), 52. Klimek (Krenželok), rozhodující sam. nájezd Ujčík. Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:1. Diváci: 3130.
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Dobroň, Němec, Duben, Prošek, Mudroch, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný - Hluchý (21. Milan Procházka), Kristek, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Vítkovice: Pinc (na nájezdy Štěpánek) - Suchý, Voráček, M. Barinka, Jurečka, Ovčačík, Krstev, Stehlík - Ujčík, R. Hruška, Mikula - Ondřej, Štefanka, Krenželok - Šimíček, Bursík, Strapáč - Klimek, Szturc, Kvapil. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: