Hlavní obsah

Chábera: Cítím se podvedený, Budějovice mi daly kudlu do zad

Z postoje „jeho“ Českých Budějovic je současný brankář Mladé Boleslavi Jan Chábera, mírně řečeno, rozmrzelý. Ve středočeském klubu měl hostovat až do konce sezóny, nyní ale Mountfield žádá, aby se s okamžitou platností vrátil. Talentovaný brankář je přesvědčený, že Budějovice tímto krokem chtějí oslabit svého přímého konkurenta v boji o uchování nejvyšší soutěže. „Beru to od nich jako kudlu do zad,“ nebral si po utkání na Slavii, které musel kvůli celé aféře vynechat, Chábera servítky.

Článek

Jste z postoje Českých Budějovic překvapený?

Jsem nemile překvapený, ze strany Budějovic se cítím podvedený. Před sezónou jsem totiž řekl, že dokud tam bude Roman Turek, zůstávat tam nechci. Na to mi v Budějicích odpověděli: „Jo, v pohodě. Pustíme tě na hostování na celou sezónu, ale kdyby se Roman rozmyslel a příští rok skončil, chceme, aby ses vrátil.“ Beru to od nich jako kudlu do zad.

Asi je hodně nepříjemné sledovat zápasy svého týmu jen ze střídačky nebo hlediště, jako se to stalo na Slavii, že?

Byly to větší nervy než v bráně. Jsem rád, že to vyšlo i beze mě. Budějovice se snažily udělat cokoliv a stejně jim to nevyšlo!

Jak vás tak poslouchám, dokážete si vůbec představit návrat na jih Čech?

Myslím, že moc reálné to není.

Jak tedy budete dál postupovat?

V sobotu to s mým agentem (Jaromírem Henyšem) budeme řešit a uvidíme, jaký použijeme další krok. Stoprocentně doufám, že zůstanu v Boleslavi i nadále.

Kontaktoval vás někdo z Budějovic se snahou o vysvětlení celé situace?

Bohužel se mi neozval vůbec nikdo. Aspoň vidíte, jaké je jejich jednání... Ne, že by mě chtěli zpátky. Oni se snaží oslabit Mladou Boleslav.

<tbody><tr><td>AGENT CHÁBERY JAROMÍR HENYŠ O SPORU:</td></tr><tr class="invert"><td>Co tedy hodláte nyní dělat?</td></tr><tr class="highlight"><td>Nám teď v podstatě nezbývá nic jiného, než tu smlouvu s Budějovicemi vypovědět. Honza byl uveden v omyl, když jsem ho přemluvil, aby podepsal Budějovicím. Klidně jsme mohli zaplatit Boleslavi peníze za hostování a nebylo by co řešit. Budějovice ho ale pro příští sezónu mermomocí chtěly místo Turka, kdyby skončil, aby měly prvního brankáře. Proto jsme s nimi tu smlouvu podepsali. Nikdo nepředpokládal, že by se vůbec mohlo stát, že ho teď budou chtít zpátky! To bychom nikdy nepodepsali! Z tohoto důvodu budeme na 99 procent podávat výpověď. Musíme zvážit, jestli to není podvod.</td></tr><tr class="invert"><td>Kdy tedy vznikl onen dodatek, kterým se nyní ohánějí Budějovice?</td></tr><tr class="highlight"><td>Nevím. Nebyl jsem u toho. Podepsali jsme smlouvu, pak se teprve dělal dodatek, u kterého jsme s Honzou vůbec nebyli. Vůbec jsme s ním nebyli seznámeni. Kdyby nám o něm někdo řekl, pověděli bychom, že smlouva vůbec neplatí. Že ji můžou roztrhat a není co řešit.</td></tr><tr class="invert"><td>Mrzí vás jednání Českých Budějovic?</td></tr><tr class="highlight"><td>V našem hokeji je možné všechno. Nějaké gentlemanství a slušnost? Co to je? To někteří lidé vůbec neznají.</td></tr><tr class="invert"><td>Podle vás tedy nejprve byla podepsána dohoda mezi klubem a hráčem a teprve poté Budějovice smlouvu upravily?</td></tr><tr class="highlight"><td>Ano. My jsme podepsali smlouvu s tím, že jdeme na celou sezónu do Mladé Boleslavi <em>(pečlivě zdůrazňuje každou slabiku ve větě).</em> Že by v ní vůbec mohl být nějaký bod, který pamatuje o návratu zpátky? To bychom ji v životě nepodepsali! Nebo bychom podepsali Boleslavi, Budějovicím by se zaplatilo odstupné a neměli bychom se dnes o čem bavit.</td></tr></tbody>

Reklama