Hlavní obsah

Slavia před rekordní návštěvou sezóny zdolala po prodloužení Spartu

Jan ŠkvorSport.cz

Ve čtvrtém pražském derby sezóny uspěla před rekordní návštěvou 14 126 diváků domácí Slavia, když Spartu porazila 4:3 po prodloužení. Sešívaní ještě na začátku třetí třetiny vedli o dvě branky, po trefách Tona s Vykoukalem, které od sebe dělilo pouhých jednačtyřicet vteřin, však zápas dospěl až do prodloužení. V něm rozhodl o bodu navíc pro Slavii kapitán Beránek. Zářil především Bednář, který byl u třech branek.

Článek

První možnost k otevření skóre měl sparťan Broš, Furch se ale stačil k pravé tyči bleskově přesunout a kotouč skončil na jeho betonech. Na druhé straně se v dobré pozici objevil dorážející Sklenář, ani on ovšem neuspěl. Na konci jedenácté minuty vrátil zpoza branky puk do ohně Doležal a Červenka přesně trefil pravý horní růžek. Hra poté upadla, Sparta se sice tlačila do útoku častěji, narážela ale na pevnou defenzivu domácích.

Ta částečně povolila až v devatenácté minutě, kdy se puk odrazil k Langhammerovi, ten ale bekhendovou střelou odkrytou branku minul. Jednobrankový náskok domácích do první přestávky nevydržel. V samém závěru třetiny prohrála Sparta buly v útočném pásmu, slávisté předvedli rychlý kontr, Červenka našel Bednáře a slávistická jednadvacítka vteřinu před sirénou pohodlně zvýšila na 2:0.

Zápas okořenila bitka Micky s Černoškem

Vstup do druhé části se vydařil Spartě. Furch neudržel snadné Langhammerovo nahození od mantinelu a Podlešák z hranice brankoviště vrátil puk do prázdné branky. Růžičkovi svěřenci ale v 32. minutě odpověděli a opět u toho byl Bednář. Po vyhraném vhazování se elegantním způsobem zbavil hned trojice protihráčů, rozhýbal i gólmana Pöpperleho a zamířil mezi jeho betony.

O dvě minuty později se po nevině vyhlížejícím kontaktu před Furchem strhla mohutná bitka hned tří dvojic. Nejaktivněji si počínali slávista Micka a sparťan Černošek, kterým rozhodčí po vzoru NHL ponechali volný prostor. Slávistický forvard svého soka jednoznačně zastínil, za což si vysloužil mohutný aplaus publika.

Sparta smazala dvougólové manko za necelou minutu

V 35. minutě se až před Furcha prokličkoval Výborný, přihrávkou našel lépe postaveného Kratěnu, ten ale ve stoprocentní šanci před odkrytou svatyní promáchl. Na druhé straně si mezi kruhy sjel Kadlec, jeho dělovka mířila nad horní tyčku.

Ke smazání dvougólového manka stačilo Spartě na začátku třetí části hry pouhých jednačtyřicet vteřin. Nejprve přebral v útočném pásmu kotouč Ton a zamířil přesně mezi Furchovy betony, vzápětí vyhrál buly Broš, puku se na modré čáře zmocnil Vykoukal a propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácím mohl vrátit vedení Bednář, střelou z pravého kruhu ovšem Pöpperleho nezaskočil.

V prodloužení rozhodl Beránek

V těchto momentech se hrál hokej, který si nic nezadal s bitvami v play-off. Nescházelo nasazení, jeden útok střídal druhý, přicházely i šance. Zejména proti střelám Kratěny s Tonem se vyznamenal Furch. Slávistický mladík v 53. minutě udržel nerozhodný stav, když na brankové čáře zastavil dorážku Netíka. V 59. minutě mohl rozhodnout Kadlec, sám před Pöpperlem ale neuspěl.

Zápas proro dospěl až do prodloužení, ve kterém byl vyloučen sparťan Broš, domácí tak hráli dvě minuty ve čtyřech proti třem. Tuto možnost využil po přihrávce Hrušky kapitán Beránek a zajistil Slavii bod navíc.

Slavia Praha - Sparta Praha 4:3 po prodl. (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. V. Růžička ml. (Doležal, Micka), 20. Bednář (Červenka, Sklenář), 32. Bednář (P. Jelínek), 64. Beránek (Hruška, Bednář) - 23. Podlešák (Langhammer), 44. Ton (Kratěna), 44. Vykoukal (Broš). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8, navíc Podlešák (Sparta) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 14 126.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, od 21. navíc Kolařík - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Doležal - P. Jelínek, od 25. navíc Holec, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Pilař, Gulaši, L. Procházka, Černošek, Vinogradov - Netík, Broš, Látal - Ton, D. Výborný, Kratěna - Hromas, Langhammer, Podlešák - Hrdel, Koreis, Kafka. Trenéří: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: