Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 2:4V západočeském derby uspěly Karlovy Vary na ledě Plzně 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kristek 0 : 1
11. Kristek 0 : 2
16. Straka 1 : 2
38. Adamský 2 : 2
57. Pech 2 : 3
59. Pech 2 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 43. kole extraligy na ledě Plzně 4:2 a získali tak již třetí západočeské derby v probíhající sezóně. Rychlonohý forvard Lukáš Pech zajistil čtyři minuty před koncem tříbodový zisk pro hosty z lázeňského města. Sám poté přidal i čtvrtý gól svého týmu a definitivně rozhodl.

Článek

Záhy po zahájení utkání hosté získali výhodu přesilové hry, kterou využil přesnou střelou do levého horního rohu Kristek. Vstřelený gól hosty povzbudil a Dej mohl přidat další branku. Plzeňský gólman Francouz ale jeho střelu nadvakrát vyrazil lapačkou mimo. Domácí hnáni dopředu zaplněným hledištěm zahrozili při špatném střídání Energie, Hudcův pokus z levého kruhu však vykopl betonem pozorný strážce karlovarské svatyně Mensator. V době přesilovky Lasselsbergeru ovšem Sailer vyslal dlouhou přihrávkou do úniku Kristka, jenž střelou mezi betony zvýšil na 2:0.

Dvoubrankové manko s domácími neotřáslo a dostali hosty dobrým pohybem pod tlak. Rána rozjetého Tomase z bezprostřední blízkosti ještě mířila vedle, za chvíli ale udeřilo během téměř dvě minuty dlouhé početní výhody pět na tři. Vlasák totiž ideálně přihrál křížem Strakovi, jehož rána bez přípravy zamířila vedle natahujícího se Mensatora do sítě. V závěru první třetiny zachránila hosty před vyrovnáním pravá tyčka po akci Straky a poté se blýskl reprezentační brankář Mensator povedeným skluzem tváří v tvář Tomasovi.

V prostřední části zlepšili karlovarští defenzívu, když výborně střežili především prostor před svojí brankou při náporu Plzně. Domácí se tak do největších šancí dostali v nerovnovážném počtu hráčů na ledě. V oslabení se ovšem znovu zaskvěl Mensator proti pokusu Kováře a už ležící i proti dorážce Tomase. Hosté spoléhali na brejky. Po zaváhání Kracíka na modré čáře uháněl na Francouze Zucker, osmnáctiletý nástupce Málka mezi plzeňskými tyčemi však stačil proti jeho zakončení zasáhnout.

Na druhé straně ujela ve vlastním oslabení do úniku dvojice útočníků Lasselsbergeru marně stíhána zadáky Energie, Adamský ale ztroskotal na Mensatorovi. Za chvíli v dalším rychlém přečíslení po podklouznutí beka Proška neuspěli ani Tomas se Smrekem. Nový člen prvního útoku domácích Adamský si předešlou šanci vynahradil necelé tři minuty před druhou sirénou, kdy se trefil táhlou střelou z levého kruhu přesně nad Mensatorovo rameno. Vzápětí mohl odpovědět Skuhravý, Francouz ale jeho pokus přes obránce se štěstím zastavil levým betonem.

Závěrečná třetina byla z obou stran opatrnější. Po přečíslení dva na jednoho mohl strhnout vedení na stranu Energie Melenovský, jeho střela z mezikruží však mířila těsně nad. Aktivnější domácí mohl rozjásat Kracík dorážející do prázdné branky střelu Matějovského, byl ale sražen Skuhravým. Následná přesilovka postupně přešla až do dvojnásobné. Tomas ale trefil zblízka jen Mensatora a Vlasákova teč mířila nad.

Ve vlastním oslabení nepřekonal ze strany najíždějící Sailer Francouze. Čtyři minuty před koncem ovšem překvapil střelou skrytou za obráncem Smrekem mladého gólmana Pech a tentýž hráč definitivně utnul snahu domácích o vyrovnání při power play gólem na 4:2 do prázdné branky.

Lasselsberger Plzeň - Energie Karlovy Vary 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 16. M. Straka (Vlasák, Tomas), 38. Adamský (Kracík, Tomas) - 1. Kristek (Čutta), 11. Kristek (Sailer), 57. Pech (Košťál), 59. Pech (Skladaný). Rozhodčí: Claesson (Švéd.), Šindler - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7798.
Plzeň: Francouz - Benák, Pácal, Dresler, Smrek, Redlihs, S. Hudec - Adamský, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Kubica, Jan Kovář, Dvořák - Kubalík, Šinágl, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Dobroň, Čutta, Mudroch, Prošek, K. Černý, Duben, - Dej, Skuhravý, Košťál - Zucker, Kristek, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zaťovič, Milan Procházka, Hluchý. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice