Hlavní obsah

Litvínov vydřel aspoň dva body

LITVÍNOV

Po sérii tří porážek hokejisté Litvínova už potřebovali zabrat, aby nepřišli o průběžné třetí místo v tabulce extraligy. Zápas s Mladou Boleslaví se ale pro ně nevyvíjel dobře, přesto v něm vydřeli aspoň dva body.

Článek

„Hůř jsme snad ani začít nemohli,“ připomněl trenér Petr Rosol, že domácí brzy prohrávali s nováčkem 0:3. „Nakonec jsme se odrazili ode dna a dokázali jsme zápas otočit. Jsme šťastní i za nejtěsnější vítězství, které nás drží nahoře,“ oddechl si kouč po vítězství 4:3 po samostatných nájezdech.

„V posledních kolech jsme dostávali laciné góly. A pokračovalo to i proti Mladé Boleslavi. Pořád jsme se ale povzbuzovali, že tak jako jsme třikrát inkasovali, můžeme klidně třikrát skórovat. A díky tlaku se nám to povedlo,“ líčil brankář Jaroslav Hübl mladší, který byl ústřední postavou při nájezdech. Chytil pokusy Krále a Vrbaty, překonal ho pouze Sýkora.

„Úspěšného boleslavského střelce jsem vůbec neznal. Udělal to ale perfektně. Při dalších dvou nájezdech mi přálo i štěstí. Byl jsem rád, že hosté jeli jako první. Šli sice do vedení, ale měli jsme možnost zareagovat na jejich akce. Věřil jsem, že máme šikovné hráče, abychom to zvládli,“ svěřil se litvínovský gólman.

Trenér Mladé Boleslavi Jaromír Šindel litoval, že jeho tým nevyválčil víc než jeden bod. „Nedokázali jsme vyhrát dobře rozjetý zápas. Od druhé třetiny jsme soupeři otevřeli hřiště. Přesto jsme dlouho sahali po třech bodech. Za příznivého stavu 3:1 jsme nedali dvě vyložené šance. Místo toho jsme udělali fatální chyby a Litvínov nás potrestal za zbytečná vyloučení,“ hodnotil kouč, jehož svěřenci ztrácejí na poslední místě na třinácté Znojmo už sedm bodů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice