Hlavní obsah

Vítkovice - Znojmo 4:0Vítkovice díky bezchybné obraně udolaly Znojmo 4:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kvapil 1 : 0
37. Klimek 2 : 0
47. Hubáček 3 : 0
53. Krenželok 4 : 0

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili Znojmo 4:0 a zvýšili své šance na umístění v první šestce O2 extraligy. Výběr kouče Aloise Hadamczika slavil úspěch bezchybnou defenzívou, za kterou gólman Jakub Štěpánek vychytal druhou nulu v sezóně. Jedním gólem ozdobil svůj návrat do vítkovického dresu útočník Petr Hubáček.

Článek

Znojmo mělo lepší nástup. Domácí branka se hned při první hostující přesilovce v páté minutě ocitla v ohni střel, ale Štěpánek odolal i s velkým štěstím, když několikrát se už zmateně ohlížel za sebe, jestli puk není za čárou. Vítkovice šly úspěchu naproti opatrnou hrou ze zajištěné obrany. Na rozdíl od soupeře zužitkovaly i první šanci: Kvapil si od levého mantinelu vybruslil na střed a jeho švih prošel Trvajovi mezi betony.

Vítkovičtí se nenechali strhnout k živelnému útočení. Po gólu naopak ještě více utěsnili střední pásmo a trpělivě čekali na další možnosti. Kreativní Kvapil narýsoval v přesilovce napříč brankovištěm parádní pas na Ujčíka, který však z těžkého úhlu mezeru mezi Trvajem a tyčkou nezacílil. I hosté se znovu připomenuli v početní výhodě, do rány Erata však pohotově vystřelil svou lapačku Štěpánek.

Domácí se ani ve druhé části nehnali kupředu, lepším pohybem si však vynutili převahu. O velký vzruch před Trvajem se začal starat zejména ruský navrátilec Hubáček, který to na znojemského brankáře zkoušel z pravého i levého křídla, ale Trvaj pokaždé včas secvakl betony. Hadamczikův výběr pak už tradičně promrhal dvojnásobnou početní výhodu a za 106 vteřin hry pět na tři na Trvaje nevyslal obtížnou střelu. Orli však úspěšné oslabení torpédovali hned po návratu do plného počtu chybou ve středním pásmu, po níž ujel Klimek a Trvaje pokořil kličkou do forhendu.

Druhý gól nalomil víru hostů na bodový zisk. Vítkovice ovládly závěr a definitivně je uklidnil třetím gólem Hubáček, který při nájezdu v přečíslení naznačil přihrávku, ale pak Trvaje zaskočil přesně mířeným tahem. Čtvrtou branku na cestu domů Znojmu přibalil v přesilovce Krenželok, jenž zůstal nekrytý mezi kruhy a bez přípravy uklidil Klimkovu přihrávku po ledě do sítě.

Vítkovice Steel - Znojemští Orli 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Kvapil (M. Barinka), 37. Klimek (Kuboš), 47. Hubáček (Štefanka, Stehlík), 53. Krenželok (Klimek, Stehlík). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bláha, Kalivoda. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 3912.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Ovčačík, Trnka - Klimek, Štefanka, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Kvapil - Treille, Burger, Hubáček - Strapáč, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Znojmo: Trvaj - J. Mrázek, Bičánek, Tesařík, Chvátal, Rýgl, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - M. Růžička, Haman, Plášek - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Kucharczyk, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín