Hlavní obsah

Vítkovický hokej se ponořil do smutku. Zemřel jeho dlouholetý mecenáš

Ostrava

Vítkovický hokej se ponořil do smutku. Po dlouhé a těžké nemoci zemřel 4. června ve věku nedožitých pětasedmdesáti let podnikatel, dlouholetý sponzor a mecenáš ostravského hokejového klubu Aleš Buksa. Vítkovice o tom informovaly na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: https://www.hc-vitkovice.cz

Aleš Buksa.

Článek

Buksa, jenž v mládí hokej sám aktivně hrál, Vítkovice významně podporoval čtvrtstoletí. I díky jeho pomoci dokázal klub přečkat některá těžká až krizová období. V posledním roce ale bojoval s vážnou chorobou, které minulý čtvrtek v úzkém rodinném kruhu podlehl. Rodina se o jeho úmrtí rozhodla informovat až nyní.

„Aleš byl výjimečný člověk a nedal dopustit na vítkovický hokej. Vítkovicím patřilo jeho srdce, podporoval je přes dvacet let, pravidelně chodil na zápasy a v období, kdy už nemohl sám docházet na utkání, se aktivně neustále zajímal, jak to s klubem vypadá a jak tým zvládá těžký boj o záchranu," prohlásila Buksova manželka Zdenka.

Vítkovického šéfa Aleše Pavlíka zasáhla Buksova smrt o to více, že měli osobní, téměř rodinný vztah. „Odchodem Aleše Buksy jsem ztratil velice blízkého přítele, rodinného přítele. Posledních deset let se naše rodiny velice intenzivně přátelily, pravidelně stýkaly. Aleš Buksa byl pro mne mentorem, rádcem, a vzhledem k tomu, že jsem v brzkém věku přišel o svého tatínka, jsem jej bral i jako svého otce," uvedl Pavlík.

Jeho odchod mě velice bolestně zasáhl, stejně jako celou mou rodinu. Má nejupřímnější soustrast i takto veřejně míří především paní Zdence Buksové a rodině Aleše Buksy. Byl to skvělý, výjimečný člověk, plný energie a dobré nálady a bude nám všem hodně chybět," dodal majitel vítkovického klubu.

Poslední rozloučení s Buksou se uskuteční v kruhu nejužší rodiny. Veřejnost může vyjádřit svou soustrast a na dálku se s Buksou rozloučit prostřednictvím kondolenční knihy v Hospodě pod Borovou v Malenovicích, a to od pátku 12. června.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice