Hlavní obsah

VIDEO: Vedení 2:0 je v hokeji to úplně nejhorší, tvrdil Vykoukal

Jirka G. NovákSport.cz

Kdyby se v české extralize oficiálně uváděly statistiky v počtu střel jednotlivých hráčů na branku, měl by jich obránce Sparty Jiří Vykoukal ve středu na svém kontě pěkný počet. V zápase s Českými Budějovicemi patřil k nejaktivnějším hráčům ze všech, ovšem spaloval jednu šanci za druhou. "Cítil jsem se výborně, škoda těch šancí," řekl Vykoukal v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Kdy naposledy jste spálil tolik šancí v jednom zápase? 

Tohle bylo asi poprvé. Já se dnes cítil opravdu výborně a ty šance... Jednou jsem byl strašně blízko u gólmana, možná kdybych zachoval chladnou hlavu, tak se s tím ještě dalo něco dělat. Pak mě zase soupeř zahákoval a puk mi trochu ulítnul. A pak tam byly ty střely. Při té přesilovce jsem už myslel, že je puk v bráně, ale gólman to měl nakonec v lapačce.

Často jste se ocital přímo před brankou, máte to takhle nacvičené?

V poslední době jsem nehrál moc aktivně, byl jsem tak nějak malinko „vyčichlej“. Na začátku sezóny jsem se potýkal se zraněním a herní deficit se projevil. Proto jsem se také poslední týden věnoval jenom fyzičce a dneska se cítil opravdu výborně.

Je po reprezentační přestávce, byla na vás nějak znát ta herní pauza?

Na mě to bylo znát určitě, protože jsem potřeboval natrénovat. Byl jsem na tom fyzicky špatně, takže jsem se tomu hodně věnoval. Všichni jsme navíc měli dvoufázové tréninky, takže jsme byli v plné síle. Snad nám to vydrží.

Pomohlo vám, že jste na začátku třetí třetiny ustáli dvojnásobné oslabení?

Určitě. Tam ta vyloučení byla prapodivná, ale kluci to oslabení odehráli výborně. Kdybysme tam inkasovali, tak se ten zápas mohl vyvíjet zase úplně jinak.

Většinu zápasu jste měli pod kontrolou, závěr vám ale moc nevyšel...

Měli jsme spoustu šancí, ale pak jsme dostali smolný gól od vlastní brusle. Spoustu zápasů už jsme v téhle sezóně ztratili takhle v závěru, takže nakonec můžeme být rádi za dva body.

Ještě čtyři minuty před koncem jste ale vedli o dvě branky...

Já myslím, že vedení 2:0 je v hokeji úplně nejhorší. Když dostaneš na 2:1, tak začneš najednou pochybovat... Zato když se dá třetí gól, tak se to většinou už dotáhne do vítězného konce.

Nepřekvapilo vás, že za Budějovice nenastoupil Franta Ptáček?

Já myslel, že bude hrát. Ale na rozbruslení jsem ho neviděl, tak mi došlo, že tam byla asi nějaká dohoda mezi kluby.  Já byl na jednu stranu rád, že nehrál. Přece jenom je to dlouholetý Sparťan a publikum ho má rádo, takže jsem měl obavu, aby se to nezvrhlo v nějaké skandování a vyvolávání. To by nám asi moc nepomohlo.

Reklama

Související témata: