Hlavní obsah

Patera: Na play-off už skoro nemáme šanci

KLADNO

Hokejisté Kladna si podle kapitána Pavla Patery čtvrteční prohrou 0:5 s Plzní prakticky zabouchli dveře do play-off, přestože do konce základní části extraligy je čekají ještě tři zápasy. Kromě pětibodové ztráty na desátý Třinec, který má navíc zápas k dobru, neslibuje příliš optimistické vyhlídky ani nepovedený výkon, jímž se ve čtvrtek Středočeši prezentovali.

Článek

"Bohužel po dnešní prohře již není téměř žádná šance na postup do play off, tak se musíme co nejlépe připravit na utkání play-out," řekl ve čtvrtek Patera novinářům. Duel se Západočechy byl pro Kladno prakticky zlomovým. "Kdybychom vyhráli, tak jsme stáhli Plzeň na tři body a navíc pak měli i lepší vzájemné zápasy," litoval Patera nevyužité šance.

Kladenští hráli celé utkání v křeči a na rozdíl od soupeře se jim vůbec nedařilo v přesilovkách. "Oni hráli parádně, vycházely jim pěkné akce a vyhráli zcela zaslouženě," ocenil Patera výkon Plzně.

Zkušený centr si i přes bídný výkon nemyslí, že by mužstvo negativně ovlivnila středeční prohra v prodloužení v Karlových Varech, kde hosté vedli po druhé třetině 2:1. "Naopak nás bodový zisk namotivoval a věděli jsme, že musíme s Plzní vyhrát. Bohužel to nevyšlo," řekl sklesle Patera.

I přes zklamání odmítá, že by mužstvo ztratilo motivaci. "Musíme se snažit co nejvíce bodovat, abychom neměli problémy. Play out je totiž horší situace, než play off," uvedl. "V pátek máme volno, abychom si psychicky odpočinuli a v sobotu se budeme my starší snažit dostat mužstvo do pohody," plánoval Patera.

Reklama

Související témata: