Hlavní obsah

Výhodu máme my, uvědomuje si třinecký střelec Polák v boji o play-off

PRAHA

Dal tři góly, přesto z nich moc velkou radost neměl. Třinecký útočník Vojtěch Polák se snažil seč mohl, na vítězství svého týmu na ledě mistrovské Slavie to ale stejně nestačilo. Oceláři po velkém dramatu padli 4:5. „Tuším, že hattrick se mi naposledy podařilo dát před dvěma lety v Americe. Ale tehdy jsme vyhráli a bylo to veselé. Tenhle hattrick je trošku smutný,“ mrzelo třiadvacetiletého forvarda.

Článek
Fotogalerie

„Sice jsem dal tři góly, ale vítězství je vítězství. Neudělali jsme ani bod, takže zklamání,“ pokračoval Vojtěch Polák a zároveň dobře věděl, která herní činnost jeho týmu v neděli zlomila vaz. Oceláři sice využili hned tři přesilovky, stejný počet branek ale inkasovali při vlastním oslabení. „Do každé třetiny jsme vlezli a hned jsme hráli oslabení. Tohle v dnešním hokeji nejde. Musíme hrát v pěti, pak teprve můžeme pomýšlet na vítězství,“ uvědomuje si Polák.

Po prohře na Slavii zavládla v kabině Ocelářů chmurná nálada. Ta ale vydržela jen chvíli. „Budějovice prohrály,“ hlásil hráčům jeden z členů třineckého realizačního týmu poté, co opouštěl místnost pro novináře, kde vyzvídal výsledek Jihočechů. Sám Polák na rovinu přiznal, že průběžný výsledek Mountfieldu v Mladé Boleslavi sledoval na multifunkční kostce v pražské O2 Areně i v průběhu zápasu se Slavií.

Poděkování Boleslavi

„Myslím, že to sledoval asi každý. I já osobně jsem tam občas kouknul. Když Budějovice vyhrávaly 2:0 a my padali, trošku nás to vyhecovalo. Jsme rádi, že to Boleslav otočila,“ poslal na dálku gratulaci do města automobilů.

Boj o poslední postupové místo do předkola play-off se tak před posledními dvěma koly týká už jen dvou týmů. Proniknou do bojí o titul České Budějovice, nebo Třinec? Trumfy v ruce drží Oceláři. Jejich náskok na Mountfield činí čtyři body. Pokud vyhrají jeden ze dvou posledních zápasů základní části, o postup nemusejí mít strach. To si dobře uvědomuje i Polák.

„Myslím si, že pořád máme výhodu. Máme čtyři body náskok a ti pod námi musejí vyhrávat,“ uvědomuje si Polák plusovou stránku Třince, na kterou ale nechce příliš spoléhat. Důležité bude, jaké výkony předvedou Oceláři. „Tím se ale nemůžeme uspokojit, i my musíme vyhrávat. Pořád prohrávat nejde, nemůžeme to pokoušet. Musíme se zmobilizovat a dát do toho v úterý maximum,“ chce se soustředit na domácí souboj s Plzní.

Reklama

Související témata: