Hlavní obsah

Sparta vydřela výhru nad Vítkovicemi, čtvrtfinále play-off začne doma

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v utkání 51. kola O2 extraligy Vítkovice těsně 3:2 a pro čtvrtfinále play-off mají jistotu, že série začne na jejich ledě. Ostravané sehráli v Praze vyrovnané střetnutí, rozhodující branku inkasovali necelých šest minut před koncem. Hadamczikovu týmu se tak zdaluje přímá účast ve vyřazovacích bojích, jako mnohem reálnější se jeví boje v předkolu.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy vstoupily do utkání svižně, hra se přelévala ze stranyna stranu, brankových příležitostí ovšem bylo jen poskrovnu. Tu první si vytvořil v deváté minutě při přesilové hře sparťan Koreis, Štěpánek byl ale připravený. Mladý gólman si o pár minut později poradil i s Hanzlíkovou dělovkou.

Vítkovice se osmělily až v závěru první třetiny. Nejprve se pěkně protáhl domácí obranou Kvapil, zamířil ovšem jen do Přikrylovy náruče. V poslední minutě už se Ostravané dočkali. Po velkém závaru v brankovišti se snad ke třetí dorážce dostal Radim Hruška a jeho bekhendová střela šla přesně pod horní tyčku.

Během minuty Sparta při přesilovce skóre otočila

Dobrou šanci na srovnání skóre měl v 25. minutě Vykoukal, když po Netíkově pasu pálil ihned z první, jeho střelu po ledě ale Štěpánek vyrazil. Domácí zase při oslabení podržel Přikryl, nejprve kryl nebezpečnou teč Svačiny, poté i Jurečkovu střelu příklepem od modré.

V 36. minutě se hosté dostali do přečíslení dvou na jednoho, Hruška se rozhodl vzít odpovědnost na sebe, do jeho střely ale vložil hůl Vykoukal a kotouč zamířil do ochranné sítě nad brankou. Spartě pomohla k vyrovnání přesilovka pět na tři z konce druhé třetiny. Vykoukalovu střelu Štěpánek vyrazil jen před sebe a Langhammer vrátil puk za brankovou čáru.

V pokračující klasické početní výhodě navíc domácí skóre otočili. Výborný hledal pasem přes brankoviště některého ze svých spoluhráčů, kotouč se do branky ale odrazil od nohy nešťastného vítkovického Krsteva. Radost z vedení ale Pražanům dlouho nevydržela. Po jednašedesáti vteřinách hry ve třetí třetině se dostal k dorážce Stehlíkovy střely Kvapil a našel skulinu mezi Přikrylovými betony.

Výhru Spartě zajistil Gulaši

V 45. minutě se hbitý Langhammer prokličkoval až před Štěpánka, vítkovický gólman si ale lehl na záda a puk zastavil ještě před brankovou čárou. Sudí Šindler se jel ještě pro jistotu poradit s kolegou u videa, ten mu ale potvrdil, že branky dosaženo nebylo.

O deset minut později už o regulérnosti branky nebylo pochyb. Kratěna nabil na modrou Gulašimu, který přesně vymetl horní růžek Štěpánkovy branky. Zbylé minuty si už Sparta, přestože musela přečkat i oslabení, pohlídala a před blížícím se play-off má jistotu, že čtvrtfinálovou sérii bude začínat na domácím ledě.

Sparta Praha - Vítkovice Steel 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 39. Langhammer (Vykoukal, Kratěna), 40. D. Výborný , 55. Gulaši (Kratěna, Broš)- 20. R. Hruška (Strapáč), 42. Kvapil (Stehlík, Šimíček). Rozhodčí: Minář, Šindler - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 5666.
Sparta Praha: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec - Látal, Broš, Kratěna - Langhammer, Výborný, Netík - Hromas, Koreis, Hrdel - Kafka. Trenéři: Výborný a M. Jelínek.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Klimek, J. Štefanka, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Kvapil - Hubáček, Burger, Treille - Strapáč, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec