Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 2:3Pardubice ztratily naději na první místo, podlehly Litvínovu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Blažek 1 : 0
45. Jánský 1 : 1
52. Zohorna 2 : 1
54. Bahenský 2 : 2
65. Lukeš 2 : 3

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic ztratili naději na vítězství v základní části O2 extraligy, když v 51. kole podlehli Litvínovu 2:3 po samostatných nájezdech. Start v Lize mistrů si tak zajistila výhrou v nastavení nad Kladnem pražská Slavia. Rozhodující branku penalt v úterý vstřelil František Lukeš.

Článek

Poslední utkání základní části extraligy na pardubickém ledě přineslo úporný boj, ale chybělo mu gólové koření. Toho se diváci dočkali až ve třetí třetině.

Oba celky si byly vědomi nutnosti bodového zisku pro naplnění svých představ. Pardubičtí měli od začátku úvodní třetiny výraznou převahu, ke které jim napomohly i čtyři přesilovky v úvodní desetiminutovce, z nichž jedna byla dokonce dvojnásobná, ale ani 90 vteřin výhody dvou hráčů v poli gólový úder nepřineslo. Opět se akorát potvrdilo, že hráči Moelleru mají v posledních zápasech velké problémy s produktivitou. Domácí byli aktivnější a jejich rychlé akce zastavovali Severočeši často za cenu faulů.

Pardubičtí sice často stříleli, ale ani jedinkrát nevyzráli na Hübla, který si v prvním dějství připsal 19 zásahů a největší štěstí měl v 17. minutě, kdy Divíšek ve stoprocentní šanci trefil pouze jeho tělo. V závěru úvodní třetiny ztratili domácí obránce Šedu, který s poraněným palcem ruky odjel do nemocnice na rentgen.

Podobný průběh měla i druhá část, ve které se většinou hrálo podle pardubických not a obraz hry skoro kopíroval úvodní dvacetiminutovku. Litvínov prakticky Lašáka neohrozil, zatímco hosté museli děkovat znovu svému brankáři, který ukázal několik parádních zákroků, ale měl i notnou dávku štěstí. Hosté častokrát ucpávali prostor před svým gólmanem a Moeller nemohl na jejich způsob obrany vyzrát. I v této třetině byl Hübl zaměstnanější a připsal si jen o tři zásahy méně než v úvodní třetině.

Brankový účet otevřeli domácí po 17 vteřinách třetí třetiny. Jánský fauloval ujíždějícího Pivka a nařízené trestné střílení chladnokrevně proměnil spolehlivý exekutor samostatných nájezdů Blažek. Hosté po inkasované brance přidali na důrazu a otevřeli hru. Ve 45. minutě při vyloučení Cetkovského srovnali při své páté přesilovce zásluhou Jánského.

Domácím vrátil vedení v 52. minutě mladík Zohorna, který využil nezištnou přihrávku Somíka při nájezdu na osamoceného Jenáčka. V téže minutě vytáhl Hübl další ze svých bravurních zásahů proti Koukalovi. Hosté se ale nevzdávali a v 54. minutě dokonale rozebrali domácí obranu a Bahenský smazal náskok Moelleru. Východočeši mohli rozhodnout v závěru při vyloučení Punčocháře, ale přesilovka se jim nevydařila.

Ve čtvrté minutě nastavení měl obrovskou šanci Lukeš, ale Lojkovu chybu stačil Lašák ještě napravit. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich Lukeš své selhání bohatě vynahradil a rozhodl ve čtvrté sérii.

Moeller Pardubice - Litvínov 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 41. Blažek z tr. střílení, 52. Zohorna (Somík) - 45. Jánský (Reichel), 54. Bahenský (Punčochář, Jenáček), rozhodující sam. nájezd Lukeš. Rozhodčí: Husička, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 9490.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, M. Šeda (21. Lojek), Havíř, Píša, Kolář II, Zukal - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Zohorna, Blažek, Somík - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Litvínov: J. Hübl ml. - Walter, Punčochář, Kroupa, Švarný, Vobořil, Skuhrovec, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Trávníček - Jenáček, Rindoš, Bahenský - Heinisch, Bojer, Maxa. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice