Hlavní obsah

Pardubice vítají navrátilce. Zlanařily beka, který jim pomohl k titulu

Pardubice

Hokejové Pardubice ulovily posilu s výraznými extraligovými zkušenostmi. Do Dynama se vrací obránce Tomáš Linhart, který s východočeským týmem před patnácti lety slavil mistrovský titul. Klub o tom v neděli informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Tomáš Linhart (vpravo) zamířil z Mountfieldu HK do Pardubic.

Článek

Šestatřicetiletý bek uzavřel s Pardubicemi roční smlouvu a do mateřského klubu se vrací po dlouhých dvanácti letech. Byť by měl působit hlavně v partnerském týmu z Vrchlabí.

„Věříme, že v našem společném projektu s partnerským klubem HC Stadion Vrchlabí pomůže vychovávat naše mladé hráče. Počítáme s ním sice primárně pro náš partnerský klub, nicméně jeho kvality a zkušenosti jsou takové, že jej můžeme využít i u nás v A-týmu," uvedl mimo jiné na klubovém webu člen představenstva Dynama Pardubice Dušan Salfický.

Urostlý zadák s šesti reprezentačními starty odehrál v nejvyšší soutěži 888 zápasů s bilancí 44 gólů a 132 asistencí. Vedle extraligového zlata vlastní i čtyři stříbra. Vedle Dynama získal hned dvě v dresu Třince a jedno se Zlínem.

V uplynulých dvou ročnících nastupoval za Mountfield HK. V té minulé však stihl kvůli zranění jen 21 utkání.

Reklama

Související témata: