Hlavní obsah

Druhým semifinalistou je Sparta, v pátém zápase nedala Zlínu šanci

PRAHA

Hokejová O2 extraliga již zná druhého semifinalistu. Po Karlových Varech se jím stala i Sparta, která přehrála Zlín 4:1 na zápasy. Pátý zápas byl rozhodnutý už v sedmnácté minutě, kdy Pražané vedli tříbrankovým rozdílem. Sparta nakonec svého soupeře porazila jasně 6:1 a vyhlíží semifinálového soupeře, který prozatím není znám.

Článek

Kdo čekal v pátém čtvrtfinálovém utkání počáteční oťukávání, byl na omylu. Úvodní minuty přinesly ostré tempo, při kterém se zapotili oba brankáři. Ve čtvrté minutě pálil hned z první z mezikruží Kollár a Přikryla musela zachránit levá tyč. Hned z protiútoku si Langhammer položil i Biegla, místo odkryté klece ale trefil jen boční síť.

O pár minut později zapomněla domácí obrana na Vlacha, který se řítil sám na Přikryla. Sparťanský gólman mohl během necelých osmi minut hry podruhé poděkovat brankové konstrukci - kotouč orazítkoval pravou tyč. Na konci deváté minuty se zlínská defenziva dostala pod tlak, Kratěna našel přihrávkou zpoza branky Výborného a kapitán Pražanů přesně trefil volné místečko u bližší tyče.

Biegl vydržel v brance Ševců jen šestnáct minut

Spartu gól nabudil a záhy se dočkala přírůstku. Koreis se za brankou vysmýkl ze sevření obránců, povyjel si do střelecké pozice a střelou v kleče překvapil Biegla. V sedmnácté minuté neudržel Biegl Netíkův pokus a puk došťouchal za čáru Langhammer. To už bylo na zkušeného brankáře moc a své místo mezi třemi tyčemi přepustil Sedláčkovi.

Naději na zdramatizování duelu mohl Zlínu v polovině druhé třetiny vykřesat Leška, Přikryl se ale sklouzl a jeho tutovku vykopl betony mimo. Ve 32. minutě už akcie Ševců spadly na samé dno. Při vlastním oslabení propadl v útočném pásmu Bořuta a na jediného obránce hostů se řítila hned trojice sparťanů. Netík si vyměnil kotouč s Tonem a pohodlně zasunul do prázdné branky.

Leška nejprve snížil, pak neproměnil nájezd

Zbytek zápasu se již jen prakticky dohrával, nebezpečnější ale byla stále Sparta. Ve 42. minutě se zjevil zcela sám před Sedláčkem Ton, zlínský mladíček se natáhl přes celé brankoviště a puk ukryl pod svou výstrojí. Zlínu se podařilo výsledek alespoň zkorigovat, když po dvojnásobné přesilovce skóroval již při klasické početní výhodě Leška.

Těsně poté se sám na Přikryla řítil Kollár, před zakončením jej zahákoval Hudec a sudí nařídili trestné střílení. K jeho provedení se postavil Leška, bekhendová klička ale gólem neskončila. Místo toho hosté inkasovali. Na modré napřáhl Vykoukal a jeho dělovka těsně nad ledem zamířila k pravé tyči. Konečnou podobu dal výsledku Langhammer, který si na led položil i Sedláčka a zamířil do prázdné branky.

Čtvrtfinále play-off hokejové O2 extraligy, 5. zápas:
Sparta Praha - RI Okna Zlín 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. D. Výborný (Kratěna), 12. Koreis, 17. Langhammer (Netík, Jan Hanzlík), 32. Netík (Ton), 53. Vykoukal (Ton, Netík), 59. Langhammer (Netík, Jan Hanzlík) - 51. Leška (Köhler, Hamrlík). Rozhodčí: Minář, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 8849.
Sparta: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Hromas, Koreis, Hrdel - Látal, Podlešák, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Zlín: Biegl (17. Sedláček) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Rachůnek, Kollár, Andrašovský - Kubiš, Roman Vlach, Záhorovský - J. Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
KONEČNÝ STAV SÉRIE: 4:1.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec