Hlavní obsah

Znojmo se probralo z útlumu a porazilo Kladno 4:0

ZNOJMO

Po sérii tří porážek se hokejisté Znojma probrali a ve skupině o udržení v extralize zdolali na domácím ledě zcela jednoznačně Kladno 4:0. Po předcházejícím dvouzápasovém střeleckém půstu vyšel Orlům dokonale vstup do utkání, už po sedmi minutách získali dvoubrankový náskok. K úspěchu výrazně pomohl Znojmu i brankář Jiří Trvaj, který podruhé v sezoně udržel čisté konto. První nulu vychytal Trvaj v základní části soutěže rovněž proti Kladnu.

Článek

Znojmo se tak bodově dotáhlo na svého dnešního soka. V boji o únik hrozbě baráže mají oba tyto celky před poslední Mladou Boleslaví náskok šesti bodů.

K získání náskoku dopomohlo Znojmu hned první vyloučení kladenského obránce Nádašdiho. Už po dvaceti sekundách po spolupráci s Dopitou vstřelil vedoucí branku Selingr. Kladno po tomto gólu na chvíli zcela vypadlo z herního rytmu.

Po pouhých 61 sekundách založil Erat akci, při níž obešel dva hráče soupeře, a po jeho přihrávce obránce Rýgl překonal podruhé brankáře Kopřivu. Teprve v závěru třetiny se hosté probrali z útlumu; v 18. minutě propásl velkou šanci ke skórování Patera, který nedokázal přehodit ležícího brankáře Trvaje.

Kladnu příliš nevycházela kombinační souhra, kterou by překonalo pozorně bránící domácí hokejisty. Pokud se už hosté dostali ke střelbě, tak si neporadili s pozorně chytajícím brankářem Trvajem.

Těsně před koncem druhé třetiny, opět při vyloučení Nádašdiho, využilo Znojmo za necelou minutu početní výhodu. Po spolupráci Selingra s Dopitou se opět prosadil střelou od modré čáry obránce Rýgl.

Kladno přidalo v závěrečném dějství na útočné aktivitě, k níž mu dopomohly i dvě po sobě jdoucí přesilovky. Navzdory tlaku ale kladenští útočníci nenašli recept na pozorně chytajícího Trvaje.

Ze soustředěné obrany hrozilo Znojmo bleskovými protiútoky. Kladno ale podržel dobře chytající Kopřiva, který se blýskl po střelách Demela a Růžičky, o pár chvil později ve vyložené šanci Vyrůbalík přestřelil branku. V pohodě hrající Znojmo v poslední minutě potvrdilo svoje vítězství čtvrtým gólem, když střelu Švrčka tečoval Demel.

Znojemští Orli - Geus Okna Kladno 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Selingr (Dopita), 7. Rýgl (Erat), 39. Rýgl (Selingr, Dopita), 60. Demel (Švrček, J. Svoboda). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Bryška, Chytil. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 2189.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Švrček, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, Vyrůbalík, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - Kucharczyk, J. Svoboda, Demel - Čachotský, Haman, Plášek. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Gudas, V. Kameš, Hořava, Šmach, D. Růžička - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Kuchler - Rudovský, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín