Hlavní obsah

Kometa rozšiřuje své brankářské řady, získala zkušeného extraligového gólmana

Praha

Hokejová Kometa Brno se rozhodla rozšířit své brankářské řady. K tandemu Karel Vejmelka - Lukáš Klimeš přivedla devětadvacetiletého Ondřeje Kacetla, který poslední tři a půl sezony strávil v extraligových Pardubicích. Znojemský rodák by měl začít jako gólman číslo 3, je ale připraven se poprat o svou šanci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kacetl mění Pardubice za brněnskou Kometu.

Článek

„Přišla nabídka od pana Zábranského a jsem strašně rád, že jsme se domluvili. Jdu do týmu, který hraje o nejvyšší příčky a má ty nejvyšší cíle. Jsem si vědom, že v Brně je velká konkurence. Jdu se o to místo poprat. S tím jsem počítal, když jsem podepisoval smlouvu," prohlásil po podpisu smlouvy pro oficiální web Komety brankář, jenž extraligu okusil kromě Pardubic i za Hradec Králové a v dresu Znojma si vyzkoušel i EBEL.

„Rozhodl jsem se pro angažování Ondry Kacetla z jednoho prostého důvodu. Vždy když jsme měli úspěšné sezony, měli jsme dva velmi kvalitní gólmany u áčka a v juniorce Lukáše Dostála. Teď takový komfort nemáme a Ondra po delším rozhovoru se mnou přijal tu roli, že se jde poprat o místo," vysvětluje majitel a hlavní kouč Brňanů Libor Zábranský angažování brankáře s téměř 250 extraligovými starty.

„Pořád ale platí, že Karel Vejmelka je jasná jednička, Lukáš Klimeš jako náš odchovanec dostane větší šanci, než tomu bylo v minulosti, ale zbytek je na momentální formě a dohodě s trenérem gólmanů Pavolem Rybárem," dodal Zábranský.

Reklama

Související témata: