Hlavní obsah

Řezníček pět sekund před koncem prodloužení zařídil výhru Varů

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů vyhráli druhé semifinále ČP play-off extraligy na Spartě 3:2 a srovnali stav série na 1:1. Na góly Františka Skladaného a Milana Procházky Pražané dokázali ve čtvrtek v holešovické Tesla Areně odpovědět, na trefu Josefa Řezníčka pět sekund před koncem prodloužení už reagovat nemohli. Třetí duel se hraje na západě Čech v neděli.

Článek

Hosté začali tentokrát agresivněji než v prvním zápase a už v páté minutě se mohli radovat z vedoucí branky. Skladaný vystřelil z pravého kruhu a po nešťastných tečích obranné dvojice Hanzlík - Vykoukal zapadl puk až za Přikrylova záda.

Od osmé minuty hrála Sparta přesilovku a Netík se prokličkoval až před branku, na Mensatora ale nevyzrál. V jedenácté minutě se ale dostal do brejku Ton a proti zkušenému kanonýrovi už neměl karlovarský gólman šanci. V dalších minutách však své mužstvo opět několikrát podržel. Nejprve si na něj nepřišel Podlešák střelou bekhendem zblízka a pokus Pilaře vykopl betonem.

V polovině zápasu neubrzdil svou útočnou snahu hostující Kumstát a skončil v brance i s gólmanem Sparty Přikrylem. Bylo to už poněkolikáté, co Přikryl schytal atak od některého z hostujících borců, ovšem v 35. minutě skončil za jeho zády i puk. Přesně zamířil Milan Procházka, puk opět nešťastně tečoval Vykoukal. Vary měly ve druhé třetině herní převahu a do vedení šly zaslouženě, Sparta s výjimkou agilního Netíka Mensatora tolik neprověřila.

Broš neuspěl, Řezníček rozhodl

Po třech minutách třetí části Sparta vyrovnala, když Mensator vyrazil puk k volnému Langhammerovi a tomu jej stačilo nasměrovat do odkryté klece. Stejný hráč mohl v 53. minutě dostat Spartu do vedení, tentokrát byl karlovarský gólman na svém místě. Pět minut před koncem hrály Vary přesilovou hru, ale důrazné napadání domácích hráčů jim nedovolilo více než jednu střelu na branku a zápas dospěl do prodloužení.

V sedmé minutě nastavení putoval na trestnou lavici Duben za sražení Kratěny a pro Spartu se naskytla ideální příležitost zápas rozhodnout. V největší příležitosti však vychytal Broše Mensator a když početní výhodu dostali půl minuty před závěrem i hosté, dokázali ji využít. Obránce Řezníček si sjel k brance a pět vteřin před poslední sirénou dopravil puk za Přikrylova záda.

Karlovarští tak srovnali stav série na 1:1 a v neděli se poprvé představí na domácím ledě. Druhá semifinálová série Slavia - Plzeň startuje v pátek v pražské O2 Areně.

Semifinále extraligy, druhý zápas
Sparta - Karlovy Vary 2:3 v prodl.ON-LINE
Branky a nahrávka: 11. Ton (Netík), 44. Langhammer (Jan Hanzlík)- 5. Skladaný, 35. M. Procházka (Melenovský), 70. Řezníček. Rozhodčí: Hradil, Husička - Barvíř, Blümel.
Sparta: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Hromas, Koreis, Hrdel - Látal, Podlešák, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Mudroch, Prošek, Duben, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Pech, Sailer, Dej - Kristek, Hluchý, Zucker. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Stav série: 1:1

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice