Hlavní obsah

Nechtěli jsme znovu udělat ostudu, vykládal Mensator

PRAHA

V prvním semifinále toho hokejisté Karlových Varů mnoho nepředvedli a dostali od Sparty výprask 5:2. To nehodlali znovu dopustit a ve čtvrtek se ve druhém utkání v Praze do soupeře zakousli už od úvodních minut. A vyplatilo se jim to, nakonec nad favoritem vydřeli výhru v prodloužení. "Bylo to o sto procent lepší, ve středu to žádná hitparáda nebyla," uznal brankář Lukáš Mensator.

Článek

"Všude se před sérií psalo jaký hrajeme silový a nátlakový hokej a v prvním zápase jsme z toho nic nepředvedli. Skoro jsme ani nekladli odpor. K druhému zápasu jsme přistoupili úplně jinak. Aby to nebyla zase ostuda. Koukali jsme na video, měli jsme i delší pohovor, zlepšili jsme řadu věcí. Jak řekl Venca Skuhravý: v prvním duelu jsme Spartu jako kobry ukolébali a ve druhém je pak uštkli," usmíval se po čtvrtečním zápase Mensator.

Kapitán se podíval na hodiny a věřil, že to vyjde 

Hned od úvodních vteřin se karlovarští do svého soupeře nekompromisně pustili a svojí agresivitou si vynutili tlak. "V prvním zápase jsme byli hodně zakřiknutí. Vůbec jsme nechodili do brankoviště, nedohrávali souboje a špatně bruslili. Každý věděl, že musí svůj výkon zlepšit a také jsme hráli úplně jinak," pochvaloval si i kapitán Energie Václav Skuhravý.

Ten byl u zrodu vítězné branky pět vteřin před koncem prodloužení. "Moc času už tam nebylo, přesto jsem věřil, že by se to mohlo podařit. Proto jsem hrál buly rovnou dopředu, Petr puk zatáhl, a když ho dostal Ondra Němec na modrou, byl jsem zrovna před bránou a podíval se na hodiny. Bylo tam 9:51, tak jsem si říkal, že když teď vystřelí, mohlo by to vyjít. Ale kluci si stihli ještě přihrát a naštěstí to tam spadlo," popsal Skuhravý závěrečnou akci zápasu.

Mensator: Některé Sparťany jsem kdysi obdivoval v televizi

Pokud by přece jen došlo na nájezdy, Mensator by byl připraven. Ve čtvrtfinále s Litvínovem si je mohl vyzkoušet dvakrát a pokaždé z nich vyšel jako vítěz, nicméně proti Spartě by to přece jen bylo jiné kafe. "Sparta je mužstvo plné hvězd a bylo by to proti nim hodně těžké. Mají v kádru super hráče, vždyť na některé z nich jsem se ještě jako junior díval v televizi," tvrdil skromně.

Ostatně při zemi zůstává i pokud se jej zeptáte na šance v celé sérii se Spartou, role outsidera mu vyhovuje. "Já se do každého zápasu snažím jít s maximální pokorou a respektem k soupeři. Takže když se tak o nás píše nebo mluví v televizi, tak mě to jen těší," tvrdí. Odevzdaně se ale rozhodně necítí. "Bude hodně těžké se přes Spartu dostat do finále, ale nic není nemožné," dodal Mensator na závěr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice