Hlavní obsah

Sparta už zná všechny soupeře, na které může narazit na prestižním turnaji

Davos/Praha

Pražská Sparta už zná všechny možné soupeře, na které může narazit na konci kalendářního roku na hokejovém Spengler Cupu ve švýcarském Davosu. Posledním šestým účastníkem 94. ročníku nejstaršího klubového turnaje planety se stala ruská Kazaň. Už dříve bylo rozhodnuto, že kromě domácího Davosu a tradičního účastníka výběru Kanady se letos prestižní akce zúčastní i celky KooKoo Kouvola z Finska a Ambri-Piotta ze Švýcarska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Zatímco Sparta se na Spenglerově poháru, který v letech 1962 a 1963 ovládla, představí po deseti letech, Kazaň čeká premiéra. V Davosu už ale Ak Bars hrál, loni v prosinci tam v rámci utkání Kontinentální ligy podlehl v prodloužení Ufě, která následně startovala na Spengleru.

Na něm je šest zúčastněných týmů rozděleno do dvou tříčlenných skupin. Vítěz každé postupuje přímo do semifinále, týmy na druhých a třetích místech čeká čtvrtfinále.

Letošní ročník Spenglerova poháru ale může být kvůli pandemii koronaviru v ohrožení. Vedoucí organizačního výboru turnaje Marc Gianola na konci května uvedl, že pokud by do hlediště nesměli fanoušci, hrát se nebude. Definitivní verdikt by měl padnout nejpozději koncem října či v listopadu.

Reklama

Související témata: