Hlavní obsah

Mladá Boleslav vstoupila do baráže vítězně, Schwarz nepovolil Ústí skórovat

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi v neděli na vlastním ledě vstoupili vítězně do baráže, když dokázali proměnit šance a brankář Schwarz chytil všech pětadvacet ústeckých střel. S velkým nasazením hrající domácí vedli už po 95 vteřinách, neboť Klimenta propálil Salfického. Oba celky se v první části ubránily přes minutu ve třech proti pěti, skóre neměnily ani další přesilovky.

Článek

Hráči Boleslavi i Ústí se pak prezentovali úporností, nemilosrdně šli do osobních soubojů, ale hosté se přece jen obtížněji probíjeli do útočného písma. Jejich největší gólové příležitosti zahodili Procházka a v oslabení Mikulík. Ve třetí části tlak domácích rostl, Salfický je však držel na uzdě více než čtyřiceti zásahy. Zíbova střela se mu ještě otřela o tyčku, potom ale přišly dva boleslavské góly během 70 vteřin a vyprodaným hledištěm mohly obíhat nadšené divácké vlny.

Jaromír Šindel, trenér Boleslavi: „Předvedli jsme solidní herní projev, hlavně zodpovědně bránili. Jen to trápení v přesilovkách jsme si přinesly z extraligy.“

Miloslav Hořava, trenér Ústí: „Výkon z naší strany nebyl optimální, brzy inkasovaný gól určil ráz zápasu. Domácí pak byli lepší a výsledek si pojistili góly v rychlém sledu v závěru. Musíme hodně přidat.“

Baráže o hokejovou extraligu - 1. zápas
BK Mladá Boleslav - Slovan Ústečtí Lvi 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Klimenta (Boháč), 58. D. Vrbata (T. Sýkora, Schnabel), 59. Důras (J. Novák, Boháč). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:9, navíc Zíb (M. Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 4100 (vyprodáno). Stav série: 1:0.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, Zíb, J. Moravec, Schnabel, R. Bauer, Mocek - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - D. Vrbata, T. Sýkora, R. Pšurný - Benda, A. Padělek, od 41. navíc Gajovský. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Ústí nad Labem: Salfický - Macháček, Němeček, Kříž, Pojkar, Klobouček, Zeman, A. Novotný - Mikulík, Havlíček, Sklenička - Hovorka, Špirko, Heřman - Janků, Hanzl, Pazourek - V. Novák, Dragoun, S. Procházka. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice