Hlavní obsah

Bednářův recept na Mensatora už účinkuje

KARLOVY VARY

V prvním finále téměř neviditelný, v sobotu už byl Jaroslav Bednář zase k neudržení. Hlavně díky němu slávističtí hokejisté jako první v play off zrušili kletbu nad týmy, které přijíždějí do karlovarské haly. Dvěma góly vrátil Slavii lesk.

Článek

Před sérií Bednář tvrdil, že tuší, co by na mága v brance Energie Mensatora mohlo platit. A asi to opravdu ví! Dva své sobotní nájezdy zakončil s bravurou. „Je pravda, že těch věcí mám nachystaných víc, ale při trestném střílení jsem udělal přesně to, co jsem plánoval,“ přiznal. Střela na vyrážečku se tedy osvědčila. „Lukáš je chytrý a zkušený brankář, tak mi bylo jasné, že pak už si to pohlídá,“ vysvětloval, proč podruhé zacílil pro změnu pod lapačku.

„Pokaždé volil překvapivou střelu z mezikruží, necpal se úplně přede mě, tím mě zaskočil,“ připouštěl Lukáš Mensator. Jejich souboje jsou ozdobou finále. „Ale jde hlavně o to, k čemu ho pustíme. Musíme se na něj prostě pro příště ještě lépe připravit, i když těch variant zakončení má spoustu,“ věděl brankář.

„Jarda už mi tam minulý týden na tréninku poslal puk jako teď při tom trestném střílení a říkal, že to chce udělat i proti Mensimu. Dlouho se na něj připravoval a on bývá z 80 procent úspěšný,“ říkal o svém parťákovi slávistický gólman Stanislav Neruda. „Já s ním nemám dobrou bilanci ani na trénincích, on jede s pukem a umí překvapivě vystřelit,“ líčil brankář.

Ten naopak v přímém souboji proti karlovarskému nájezdníkovi Josefu Řezníčkovi uspěl. „Trochu mi utekl puk na modré, pak jsem chtěl rychle vystřelit a nevyšlo to. Určitě se v tu chvíli zápas překlápěl,“ uznal po nepovedeném trestném střílení zkušený karlovarský bek.

Reklama

Související témata: