Hlavní obsah

Karlovy Vary slaví historický triumf, mistrovský titul vystřelil Pech

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů využili ve finále ČP play-off O2 extraligy proti Slavii druhý mečbol a slaví premiérový mistrovský titul. Historický úspěch Energie potvrdila v neděli domácí výhrou 4:3 a celou sérii ovládla 4:2 na zápasy. Domácí sice prohrávali 0:3, ale famózní stíhací jízdu završil mistrovskou trefou Lukáš Pech sedm minut před koncem.

Článek

Hostům v neděli poprvé zatrnulo ve druhé minutě, když od modré vyzkoušel pozornost Furcha karlovarský Kristek. Puk se však sklouznul z lapačky mimo tři tyče. O dvě minuty později nebezpečně tečoval puk opět Kristek, ani tentokrát však na osmnáctiletého gólmana nevyzrál. Na druhé straně poprvé zasahoval Mensator, jehož od modré vyzkoušel dělovkou Drtina. Největší šance domácích se zrodila v šesté minutě poté co v přesilové hře pálil Němec, ale puk zazvonil jen o slávistickou tyčku.

Hokejisté Slavie oslavují gól v šestém finále v Karlových Varech.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Lukáš Táborský

Tvrdý direkt zasadila Slavia v končící sedmé minutě. V početní výhodě se na hranici brankoviště nejlépe zorientoval Hruška a dorážkou poslal Pražany do vedení. V další šanci se ocitnul na začátku 9. minuty Bednář, jenže po faulu Procházky neměl dost času na přesné zakončení. Co se nepovedlo Bednářovi, napravil jeho parťák Červenka také v přesilové hře. Dvougólové vedení sešívaných zajistil přesnou trefou do horního rohu Mensatorovy branky. Noční můrou pro domácí pak byl třetí zásah Slavie znovu v početní výhodě. Faul Řezníčka potrestal dorážkou v 11. minutě Beránek.

Brankář Karlových Varů Lukáš Mensator čelí hokejistovi Slavie Davidu Hruškovi v šestém finále extraligy.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Lukáš Táborský

Tlak ze závěru úvodního dějství si Karlovarští přenesli do druhé třetiny. Také domácí využili svou přesilovou hru. První gól Západočechů vsítil Melenovský po dorážce z pravého mezikruží. Pražané však vysunuli forčeking až na útočnou modrou, což domácím hráčům dělalo značné problémy. Přesto se do vyložené šance prodral ve 32. minutě Kristek. Furchovi nasadil kličku, ale puk zamířil mimo slávistickou klec.

Ve 33. minutě měli hosté výhodu přesilové hry, jenže trestem za jejich pasivitu byl druhý gól Energie. Pech vybojoval na modré puk, předložil ho do jízdy Skladanému, jenž udělal Furchovi blafák a mezi betony poslal kotouč do sítě. Energie byla na koni a její tlak umocnila početní výhoda, jenže v největší šanci neuspěl na jejím konci Skuhravý a na druhé straně mohlo být pro domácí zle. Vracející se Sloboda z trestné lavice ujížděl sám na Mensatora, kličku však nezakončil přesně. Ani další přesilovou hru v závěru dvacetiminutovky za příliš mnoho hráčů na ledě domácí nezužitkovali.

Stíhací jízda pokračovala 

Stíhací bitva Karlových Varů pokračovala i ve třetím dějství, ve 47. minutě se domácí dočkali. Na 3:3 srovnal v přesilové hře přesnou ranou od modré obránce Ondřej Němec a zaplněná „plechárna“ vybuchla radostí. Horké chvíle zažíval mladičký gólman Slavie ve 43. minutě. Nejprve podržel svůj tým perfektním zákrokem levým betonem po střele Skuhravého z mezikruží a vyřešil i následný závar. Historický moment pro Karlovarské přišel o necelou minutu později. Dej našel křižným pasem u tyčky Pecha, jenž ranou nad Furchův beton rozpoutal zelené peklo, domácí vedli 4:3.

Hokejisté Karlových Varů slaví vítězství v extralize.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Lukáš Táborský

Klid na domácí hokejky mohl vnést v 56. minutě Procházka, jenže na osamocený puk před brankovištěm Furcha pořádně nedosáhnul a brankář Slavie ukryl černou gumu ve výstroji. Růžičkovi svěřenci vrhli všechny síly do ofenzivy, ale na bojovnost hráčů Energie to nestačilo. Pokud se Pražané přeci jen dostali do šance zasáhl Mensator jako v 57. minutě po dorážce Červenky. Ani závěrečná power-play Pražanům úspěch nepřinesla a oslavy na západě Čech mohly propuknout v plné parádě.

Hokejové ČP play-off extraligy, 6. finále:
Karlovy Vary - Slavia 4:3 (0:3, 2:0, 2:0)ON-LINE
Branky a nahrávky: 25. Melenovský (Milan Procházka, Skladaný), 34. Skladaný (Pech), 47. Němec (Kumstát, Sailer), 53. Pech (Dej) - 7. D. Hruška (Beránek, Kolařík), 9. Červenka (V. Růžička ml., Kadlec), 11. Beránek (Bednář). Rozhodčí: Homola, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4450 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Mudroch, Prošek, Duben, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Dej, Kristek, Sailer - Zaťovič, Pech, Hluchý. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Slavia: Furch - Kadlec, Drtina, Kolařík, Žižka, Sloboda, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, Endál, Vondrka - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: