Hlavní obsah

Nováček hokejové extraligy Kometa Brno začal letní přípravu

BRNO

Po pěti týdnech odpočinku odstartoval letní přípravu nováček hokejové extraligy Kometa Brno. Trenérům Vladimíru Kýhosovi a Václavu Baďoučkovi se na prvním tréninku v areálu VUT Brno Pod Palackého vrchem ohlásilo 24 hráčů. Chyběli pouze Jiří Dopita, který začne přípravu o týden později, a až 18. května se zapojí obránce Angel Krstev, jenž kvůli zranění na poslední chvíli vypadl z nominace reprezentačního týmu na mistrovství světa.

Článek

Tři hráči podstoupili jen lehkou zátěž. Obránce Pavel Mojžíš se ještě doléčuje po zdravotním zákroku na poraněném koleně, Václav Meidl je po operaci mandlí a Peter Pucher měl zánět v lokti. "Měli jsme na programu pouze lehké vyklusání a fotbálek. Celý první týden bude lehčí, neboť hráči po skupinách podstoupí lékařské testy," řekl v pondělí ČTK asistent trenéra Baďouček.

Od příštího týdne už hokejisty bude čekat tvrdá dřina. Pondělí, úterý a čtvrtek vyplní dvě fáze přípravy a ve zbývajících dvou dnech přijde ke slovu vždy jeden trénink. Vedle běhání a posilování čeká hokejisty také spinning, tenis a plavání. Suchá příprava je na programu až do konce června, po ní následuje dovolená a potom už tréninky na ledě.

V minulé sezoně proložil suchou přípravu mužstva týdenní pobyt na Kanárských ostrovech a následně v Zubří na Českomoravské vrchovině. "Zatím v tomto směru nemáme na programu nic konkrétního. V jednání je případné soustředění v tuzemsku," uvedl na klubových stránkách Komety trenér Vladimír Kýhos.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice