Hlavní obsah

V Kladně skončili gólman Orct i útočník Nedvěd

Značných změn již doznal kádr hokejistů extraligového Kladna před další sezonou. První trénink v pondělí absolvovali tři nové posily Milan Toman, Jan Dlouhý a Vítězslav Bílek. Oproti minulému ročníku však scházeli brankář Zdeněk Orct, zadáci David Hájek, Petr Hořava, Aleš Pavlas a Tomáš Nádašdi a útočník Zdeněk Nedvěd.

Článek

Orct opustil klub po sedmi letech. Vedení Kladna nadále počítá s dvojicí Miroslav Kopřiva - Lukáš Cikánek, přičemž Kopřiva dostal s ohledem na své vytížení v přípravě národního mužstva před mistrovství světa do 16. května volno. Až příští pondělí se k týmu připojí opory Pavel Patera s Martinem Procházkou. Přípravu s týmem zahájili Radek Bělohlav a Jaroslav Kalla, přestože dosud jednají o nové smlouvě.

Smlouvy skončily Nedvědovi, Hájkovi, Hořavovi, Pavlasovi a Nádašdimu a klub se rozhodl je neobnovit. Hájek by měl podle informací klubového webu zamířit do mistrovského týmu Karlových Varů, Pavlas se dohodl na angažmá v prvoligovém Chomutově. Nejasná je situace v případě Nádašdiho, který by údajně mohl v Kladně přece jen setrvat. Smlouvu nemá ani Radko Gudas. Připraven by však již po zdravotních problémech měl být Jan Tomajko.

"Má v Kladně ještě rok smlouvu. Volal, že je po další operaci kolena, tak uvidíme, jak na tom bude," řekl trenér Zdeněk Müller. "Musíme nutně získat ještě minimálně dva obránce," uvedl kouč, který stejně jako asistent Petr Kasík také nemá podepsaný kontrakt. "Je to ale jenom detail, ústně jsme domluveni," řekl Kasík.

Novými tvářemi v týmu jsou zkušení obránci Milan Toman s navrátilci Janem Dlouhým a útočníkem Vítězslavem Bílkem. Do kádru se budou snažit prosadit také junioři Dalecký s Melkou.

Reklama

Související témata: