Hlavní obsah

Bude to velký! Jágr nastoupí pod širým nebem, poprvé v historii hokeje v horském prostředí

Jan ŠkvorSport.cz

V zimních měsících tradičně patří Špindlerův Mlýn lyžařům, letos od 10. do 12. prosince to ale platit nebude. Zahájení zimní sezony se ponese v duchu hokeje. A bude to velkolepé! Na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru vyroste stadion s kapacitou pro 7500 diváků, kde pod širým nebem dojde na extraligový zápas mezi Spartou a Hradcem Králové, v rámci první ligy se na stejném místě utkají kladenští Rytíři se svým hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem a nováček druhé nejvyšší soutěže z Vrchlabí.

Jak bude vypadat Winter Classic ve Špindlerově Mlýně? Co nejvíc láká Jaromíra Jágra? Video: Sport.cz

 
Článek

A nejen to. Celá akce s hashtagem #budetovelky odstartuje ve čtvrtek 10. prosince zápasem juniorů, o den později dojde nejen na souboj Kladna s Vrchlabím, ale i na utkání legend Česka a Slovenska. Na jedné straně vyjedou na led třeba Jiří Šlégr, Martin Ručinský, Ondřej Pavelec nebo Martin Straka, proti nim se postaví Žigmund Pálffy, Peter Bondra, Lubomír Višňovský a další.

O den později pak přijde vrchol v podobě klání Sparty s Hradcem Králové, kterému bude předcházet duel parahokejových národních týmů Česka a Slovenska. Ceny denních vstupenek začínají na 990 korunách.

Program Winter Classic 2020 ve Špindlerově Mlýně
Čtvrtek 10. prosince
zápasy juniorů
Pátek 11. prosince
12:00, Vrchlabí - Kladno
16:00, Česko - Slovensko (legendy)
Sobota 12. prosince
12:00, Česko - Slovensko (para hokej)
16:00, Hradec Králové - Sparta
Pozn.: Zápasy akce bude vysílat O2 TV Sport, utkání Vrchlabí s Kladnem Česká televize.

„Věřím, že to bude akce, jaká tady v Česku nikdy nebyla a možná už nikdy nebude," prohlásil Jaromír Jágr o Winnter Classic, který se v České republice ani ve světě ještě nikdy nekonal v horském prostředí. I proto bude prosincová série zápasu unikátní záležitost.

„Proto jsme zvolili Špindlerův Mlýn jako originální dějiště. A chtěli jsme i něco navíc - nejenom jeden zápas, ale jakýsi průřez českým hokejem," řekla Andrea Bársony, spolumajitelka agentury Eniva, která akci pořádá.

Právě Jágrovo Kladno bylo prvním osloveným klubem k účasti. „Uvědomovali jsme si, že pokud má být letošní Winter Classic úžasný projekt v nejlepší lokalitě, musí být i s největší českou hokejovou legendou," dodala Bársony s tím, že Rytíři se stali zároveň spoluorganizátorem akce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr při utkání v Litvínově.

„Abych byl upřímný, když se ta myšlenka objevila poprvé, říkal jsem si: Skvělý nápad, ale nevím, jestli do toho půjdeme," připustil Jágr. „Postupně jsem čím dál větší optimista a věřím, že to dopadne skvěle," dodal.

Až dosud se v české extralize uskutečnily čtyři duely pod širým nebem. V roce 2011 se hrálo na plochodrážního stadionu ve Svítkově, kde Pardubice hostily Brno. V lednu 2016 se v Brně za Lužánkami utkala Kometa s Plzní a Spartou. Letos se v Drážďanech pak na fotbalovém stadionu před návštěvou 32 009 diváků, což znamenalo nový rekord soutěže, utkaly Litvínov se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr se chystá na zápas pod otevřeným nebem.

Jágr si už dvě soutěžní utkání pod širým nebem zahrál. V lednu 2012 okusil Winter Classic v dresu ve Philadelphii za domácí Flyers. Duel proti NY Rangers sledovalo na stadionu v Citizens Bank Parku naživo téměř 47 tisíc fanoušků, Letci ale nejenže prohráli 2:3, český útočník si navíc už v první třetině poranil nohu a zápas nedohrál. O dva roky později nastoupil znovu proti Rangers, tentokrát za NJ Devils. Zapsal dvě asistence, Ďáblové ale padli 3:7. V roce 2009 Jágr absolvoval v na Rudém náměstí Moskvě Utkání hvězd KHL.

Přípravy a výstavba přímo ve Skiareálu Špindlerův Mlýn by měly začít necelé dva měsíce před akcí. Týden po posledním odehraném zápase už bude areál zase opět naplno sloužit lyžařům.

Ceny denních vstupenek
Tribuny za brankami990 a 1390 korun
Hlavní tribuna1990, 2490, 2990 korun

Prodej vstupenek začne už v pondělí 27. července v 10:00 na oficiálním webu akce winterclassic.cz. Předprodej pro registrované členy fanklubů zúčastněných klubů bude připraven už dnes od 18 hodin. V hledišti budou místa na stání, k dispozici budou denní vstupenky, tzn. lístky na dvě utkání daného dne, které jsou nepřenosné. Ceny začínají na 990 korunách.

Reklama

Související témata: