Hlavní obsah

Zlín zahájil přípravu na ledě, kouč Svoboda věří, že sezona začne

Zlín

Extraligoví hokejisté Zlína dnes v rámci přípravy na novou sezonu poprvé vyjeli na led. Na zimním stadionu Luďka Čajky trénovali za mimořádných opatření, neboť v týmu dorostenců měl jeden hráč v minulém týdnu pozitivní test na koronavirus. Testy kompletního A-mužstva ale byly negativní, což umožnilo zahájení přípravy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Zlína, ilustrační foto.

Článek

"Všichni už jsme se na led těšili," řekl po první tréninkové dávce novinářům kouč Robert Svoboda. Na ledě se jeho tým nijak omezovat nemusel. "Hokej je kontaktní sport, a kdyby se měly dodržovat nějaké rozestupy a podobné věci, tak by se ani nemohlo hrát a trénovat. My tento týden začínáme dvoufázovými tréninky, aby si hráči přivykli na led," dodal trenér.

Zlínští hokejisté tak po dovolené navázali na suchou přípravu, která trvala devět týdnů a byla zakončena fyzickými prověrkami. "Tyto testy ukázaly, co jsme zvládli a na čem je potřeba zapracovat. Potvrdily dobrý zdravotní stav hráčů," uvedl Svoboda.

Na ledě dnes přivítal kouč 25 hráčů včetně tří brankářů. Chyběli navrátilec z finského Tampere a zatím jediná nová tvář Jiří Suhrada, který hraje v Brně za reprezentační dvacítku, dále pak kvůli rekonvalescenci obránci Martin Novotný (koleno) a Jakub Ferenc (operace slepého střeva). "Zatím je doplňují nadějní junioři, pro které je to velká škola," dodal Svoboda.

Trenér věří, že 4. srpna odehraje jeho tým první zápas letního Generali Česká Cupu proti Vítkovicím, které posunuly start přípravy o týden. "Těžko se teď něco plánuje, myslím, že se kolem koronavirus tvoří zbytečná hysterie. Situace se pořád mění, jeden den platí jedno, pak zase druhé, moc to nepřidá. Ale jsem optimista a věřím, že se sezona rozběhne," prohlásil Svoboda.

Kádr Zlína po minulé sezoně opustili Ralfs Freibergs, který zamířil do Brna. Do Pardubic odešel Valentin Claireaux, Michal Popelka je ve francouzském Nice a Lukáš Buchta si hledá angažmá.

Program přípravných zápasů:
Úterý 4. srpna:
PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera (17:30; Generali Česká Cup)
čtvrtek 6. srpna:
HC Zubr Přerov - PSG Berani Zlín (18:00; Generali Česká Cup)
úterý 11. srpna:
HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín (17:00; Generali Česká Cup)
čtvrtek 13. srpna:
PSG Berani Zlín - HC Oceláři Třinec (17:30; Generali Česká Cup)
úterý 18. srpna:
HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín (17:30; Generali Česká Cup)
čtvrtek 20. srpna:
PSG Berani Zlín - HC Zubr Přerov (17:30; Generali Česká Cup)

Reklama

Související témata: