Hlavní obsah

Byl to alibismus, nešetřil Broš po prohraném derby kritikou do vlastních řad

Jan ŠkvorSport.cz

Už popáté za sebou odcházejí sparťanští hokejisté z pražského derby se svěšenou hlavou. V pátek doslova prospali pětapadesát minut zápasu, kontaktní gól Michala Broše pak přišel až příliš pozdě. A právě jediný úspěšný střelec holešovického týmu byl k výkonu svého týmu mimořádně kritický. Zejména k některým jedincům. „Je otázka každého, jak se na zápas připraví a jak pracuje pro tým.“

Foto: HC Sparta Praha

Hokejista Sparty Michal Broš

Článek

Čím si takto negativní bilanci vysvětlujete?

Zase jsme doplatili na svou hloupost. Dlouho se nám dařilo držet stav 0:0, a kdybychom to vydrželi o pár minut déle, vedoucí gól bychom dali my. Může to znít jak chce, ale já tomu věřím. Jenže pak ty inkasované góly... Při prvním naivní chyba obránce a přečíslení tří na jednoho. V druhém případě máme třikrát puk na holi a nevyhodíme ho. Pak už slávisti dobře bránili své obranné pásmo a těžko jsme se prosazovali.

Což se proti Slavii, která se v poslední době hodně trápila, příliš nečekalo...

Prohráli jsme na svou blbost! Navíc si myslím, že na spoustu našich hráčů dolehla tíha tohoto zápasu. Místo aby byl každý natěšený, bral derby jako svátek a hrál na sto dvacet procent, tak jsme byli zakřiknutí. Radši nedostat puk, nepodstoupit souboj... Prostě jsme tam hráli na schovávanou! Alibisticky!

To je zvláštní, derby by přitom mělo každého hráče vybičovat k nejlepším výkonům, nemyslíte?

Ano. To nabuzení nám chybělo, atmosféra byla úplně opačná, než by měla být. To nebylo tím, že bychom do zápasu vlétli a dělali chyby z přemíry snahy. My jsme dělali chyby, že jsme nechtěli vůbec.

Toho, že někteří vaši spoluhráči přistoupili k zápasu alibisticky, jste si všiml kdy?

Hned od začátku. Byly tam situace, kdy jsem úplně zbytečně odevzdávali puky. Když už to nebylo přímo na hůl slávistům, tak se přihrávalo do země nikoho. Nevím, jak bych to přesně pojmenoval. Jako strach ze zodpovědnosti, když se jednalo o výjimečný zápas? Prostě to mělo vypadat úplně jinak. Chyb tam bylo hrozně moc, takhle by Sparta hrát neměla! Teď to říkám v emocích, jsem naštvaný. Třeba bych zítra mluvil jinak, až se podívám na video.

Snažil jste se na to své spoluhráče o přestávce upozornit? Pakliže ano, čím si vysvětlujete, že slova zůstala jen v kabině?

Říkali jsme si to už po první třetině. Nevím, jak si to mám vysvětlit. To je otázka pro každého, jak se na zápas připraví a jak pracuje pro tým. Do hlav nevidím, ale jsem z toho zklamaný.

Se Slavií jste prohráli už popáté za sebou. Nemáte ze svého městského rivala již komplex?

Slavia asi ví lépe, co má na nás hrát, než co máme hrát my na ně. Samozřejmě jsme si před zápasem říkali, že už jsme s nimi dvakrát v sezóně prohráli, že by bylo na čase tuto sérii přerušit. V kabině si ale můžeme říkat milión věcí, ale musíme to přenést i na led.

Což se nepovedlo. Už po dvaceti vteřinách vám pláchl Červenka, z čehož resultovalo trestné střílení...

Nepamatuji, že bych někdy zažil něco podobného. To je pořád dokola. Říkáme si: „Pozor, Červenka má fazónu, musíme si na něj dát pozor“. Nechápu, jak může jet ve dvacáté vteřině sám na branku!? To je trestuhodné!

Reklama

Související témata: