Hlavní obsah

Karlovy Vary řeší krizi: dohodly se na spolupráci s ruskou Ufou

KARLOVY VARY

Vedení extraligových hokejistů Karlových Varů uzavřelo spolupráci s předním ruským klubem Salavat Julajev Ufa. Díky dohodě posílí Západočechy na začátku nového roku obránce Alexandr Loginov a útočník Dmitrij Zjuzin. Blíže spolupracovat budou Karlovarští také s prvoligovým Chomutovem. V pondělí dojde rovněž ke schůzce vedení Energie, kde budou projednávány možnosti hostování či trejdu hráčů.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Pavel Hynek na lavičce Karlových Varů

Článek

"Veškeré tyto kroky a opatření jsme načasovali do reprezentační přestávky, abychom co nejméně narušili chod týmu. Naším cílem je nyní postup mužstva do předkola play-off, a pokusit se tak vylepšit doposud nepovedenou sezónu," řekl generální manažer Miroslav Vaněk na oficiálních stránkách klubu. "Zbývá nám 17 kol do konce základní části a v nich musíme udělat maximum pro vybojování desítky. Je nutné zdůraznit, že hráči bez výkonnosti hrát nebudou. Kádr bude dostatečně široký," vzkázal.

V rámci dohody s Ufou posílí kádr obhájce extraligového titulu, který je však v současnosti až na 12. příčce z 14 účastníků české nejvyšší soutěže, oba hráči na hostování od 1. ledna do konce sezóny.

Dvaadvacetiletí mladíci patřili do mistrovského týmu Ufy z roku 2008, ale v dalším ročníku už se v hvězdném kádru zdaleka tolik neprosazovali a hráli především na farmě v Něftěkamsku, který působí v druhé nejvyšší soutěži.

Vedle toho dojde k výměně mladých hráčů mezi oběma kluby a první tým Karlových Varů bude pozván do Ufy na letní přípravný turnaj. "Hlavním cílem je, aby oba pozvedli konkurenci v týmu a aby hráči současného kádru museli bojovat o své místo," sdělil Vaněk. "Pokud se jim u nás bude dařit, mohou zůstat i v další sezóně," prozradil.

Nárůst konkurenčního prostředí

Spolupráce se Chomutovem, který je momentálně na druhé příčce v první lize, spočívá v možnosti většího oboustranného využití hráčů na základě jejich střídavého startu. "Rozhodně jsme nerezignovali na naše ambice a předem stanovené cíle. Naopak si tímto krokem chceme rozšířit možnosti pro případné posílení našeho mužstva," informoval tiskový mluvčí chomutovského klubu David Dinda na webových stránkách.

V dresu Energie by se tak vedle bývalé ofenzivní opory týmu Milana Procházky, který hrál v pátek v Liberci, mohli objevit také další útočníci Radek Duda, Zdeněk Skořepa a Milan Kraft. V brance Karlových Varů by mohl nastoupit Miroslav Hanuljak. "Je přirozené, že pokud má někdo pomoci extraligovému klubu, pak to v rámci 1. ligy musí být ti nejlepší. Není však pravda, že by tito hráči měli momentálně hromadně pomáhat Karlovým Varům," vysvětlil Dinda.

"Cílem těchto kroků je opět zvýšení tlaku na naše hráče a nárůst konkurenčního prostředí. Pokud nebudou naši hráči dodržovat to, co si klub představuje, budeme se snažit využívat i jmenované hráče na střídavé starty. Tuto možnost samozřejmě využijeme i při případných nemocech či zraněních," vysvětlil Vaněk. Naopak barvy Chomutova mohou nově hájit brankáři Lukáš Sáblík, Lukáš Mensator, obránce Martin Parýzek a forvard Rastislav Dej. "Vždy bude záležet na dohodě trenérů," dodal Dinda.

Reklama

Související témata: