Hlavní obsah

Varaďa se Vítkovicím pomstil

VÍTKOVICE

Až v sedmnáctém utkání se dočkala Kometa vítězství v základní hrací době, a tudíž tří bodů na ledě soupeře. Vítězný gól vstřelil Václav Varaďa, útočník, který sezónu začal právě ve Vítkovicích, ale později musel odejít do Brna, což těžce nesl. Jeho klub to vysvětlil financemi, odchodem ušetřil, protože hráč se zkušenostmi z NHL a dvojnásobný mistr světa není levný.

Článek

„Když jsem vstoupil do šatny pro hosty a ne vítkovické, když jsem seděl na jiné střídačce, než jsem byl zvyklý, a když jsem hrál proti kamarádům, bylo mi divně. Nikomu to nepřeji,“ svěřil se Varaďa a prozradil, že brněnští spoluhráči ho od rána hecovali, že by bylo dobré, kdyby právě on zápas ve Vítkovicích rozhodl. To se nakonec skutečně stalo a on v sobě cítil satisfakci i pocit pomsty. „Tak nějak se to dá říct,“ hlesl.

Přitom Varaďa by gól ve 48. minutě nedal, kdyby podlehl první myšlence a odjel střídat. „Rozjet se do útoku, anebo na střídačku? Už jsem byl na ledě dlouho. Naštěstí jsem zvolil druhou variantu. Dostal jsem skvělou přihrávku mezi kruhy a v prvním možném okamžiku jsem se opřel do puku, aby Kuba Štěpánek neměl čas se přesunout,“ vykládal spokojeně.

Vítkovický kouč Alois Hadamczik byl hodně skleslý „Je mi jedno, kdo nám dal gól. Zklamal mě celý tým a hlavně hráči, kteří mají rozhodovat přesilovky,“ posteskl si.

Reklama

Související témata: