Hlavní obsah

Nechci být u toho, až Jágr Kladno prodá, vysvětluje Černý svůj odchod z klubu

KLADNO

Smutné časy prožívá hokejové Kladno. Nejenže se středočeský klub trápí u dna extraligové tabulky, ale už se nahlas hovoří o tom, že brzy z mapy nejvyšší soutěže zmizí úplně. Klub se slavnou historií údajně chystá po sezóně prodej své extraligové licence. Je o tom přesvědčen generální manažer HC Geus Okna Kladno Otakar Černý mladší. Proto se rozhodl po devíti letech z klubu odejít a na konci roku skončit.

Článek

"K 31. 12. 2009 jsem se rozhodl skončit ve funkci generálního manažera HC GEUS OKNA Kladno a z klubu odejít. Nebudu nadále pracovat v žádné jiné funkci v kladenském hokeji. Toto rozhodnutí nesouvisí pouze se změnami, které se v posledních dnech v klubu staly, nicméně mé rozhodnutí urychlily," píše v prohlášení zaslaném redakci Sport.cz Otakar Černý mladší.

Změnami má na mysli nedělní jmenování kladenského exprimátora Milana Volfa sportovním ředitelem klubu. Ten má nově společně s majitelem kladenského hokeje Jaromírem Jágrem starším rozhodovat o veškerém dění v mužstvu včetně ekonomiky a personálních záležitostí. A to Černý vnímá jako ránu pod pás.

"Velice mě mrzí, že po devítileté spolupráci, kdy jsem byl vždy ke klubu loajální a na jeho činnost sehnal finance v řádech desítek milionů korun, mi pan Jágr nebyl schopen na rovinu sdělit, že už jsem pro něj nechtěný, a na místo toho za mými zády připravoval příchod Volfa," zlobí se Černý.

Černý: Jágr chce klub prodat už od léta

Na někdejším útočníkovi klubu a primátorovi Kladna pak nenechává nit suchou. "Jemu ve skutečnosti nejde o pomoc kladenskému hokeji. Potřebuje se zviditelnit, pomoci tím sám sobě a kladenský klub udržet v extralize proto, aby pan Jágr pak mohl prodat extraligovou licenci," je Černý přesvědčen o záměrech maijtele.

"Dlouhou dobu jsem usiloval o změnu věcí, o kterých teď mluví Milan Volf. Návrhy, jež by vedly ke zlepšení stavu v klubu, však nechtěl prezident klubu Jaromír Jágr starší realizovat, za což jsem byl na veřejnosti kritizován. Byť jsem sám bez souhlasu pana Jágra nic rozhodovat nemohl," pokračuje Černý.

A zároveň poodhaluje černou prognózu budoucího dění v kladenském hokeji. "Jsem přesvědčen, že celá situace, která nyní v klubu nastala, vyústí v prodej extraligové licence z Kladna do jiného města, což je hlavním záměrem pana Jágra již od letošního léta. V době, kdy klub slaví 85 let od založení, u toho být nechci," vysvětluje Černý svůj odchod z kladenského managementu.

Redakce Sport.cz chtěla znát názor i Jaromíra Jágra staršího. Ovšem přes tiskového mluvčího kladenského klubu ani na oficiálních telefonních číslech HC Geus Okna Kladno se jej nepodařilo sehnat.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články