Hlavní obsah

Litvínov - Č.Budějovice 3:4České Budějovice i po výpadku slavily v Litvínově výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Mertl 0 : 1
38. Micka 0 : 2
50. Micka 0 : 3
56. Kroupa 1 : 3
56. Hübl 2 : 3
57. Reichel 3 : 3
65. Micka 3 : 4

LITVÍNOV

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v dnešním utkání 40. kola extraligy v Litvínově 4:3 po samostatných nájezdech a na osmý pokus v sezoně prolomili svou nepříznivou bilanci v rozstřelech. Mountfield byl i blízko tříbodového zisku, když vedl ještě na začátku 56. minuty 3:0, ale Benzina během 107 vteřin vyrovnala. Rozhodující gól si připsal Tomáš Micka, který tak dovršil hattrick.

Článek

Začátek utkání byl z obou stran opatrný a jako první se osmělili domácí. Po Kubinčákově přihrávce zpoza branky trefil ale Lukeš jen levou tyč. V šesté minutě pálil na druhé straně nebezpečně Gřegořek, ale Franěk pravým betonem puk vyrazil. Další šanci domácích pak připravil Trávníček pro Jánského, ale ten z výhodné pozice trefil pouze dobře postaveného Turka.

V 11. minutě se dostali do vedení hosté. Melichar skvělým pasem z obraného pásma našel najetého Mertla a ten se štěstím prostřelil Fraňka mezi betony. Ihned po buly mohli hosté zvýšit skóre, ale exlitvínovský forvard Kotrla tentokrát na domácího brankáře nevyzrál.

Na druhé straně vystřelil ze středního pásma Reichel, odražený puk získal Pilař, ale Turek vyrážečkou dobře zasáhl. V závěru prvního dějství sevřela domácí druhá formace hosty ve obranném pásmu, ale Jenáček, Pilař a poté ani Kubinčák branku nevstřelili.

Domácí mohli po šestnácti vteřinách druhé třetiny srovnat skóre, jenže Pilařova střela trefila pouze pravou tyč Turkovy svatyně. V polovině utkání vyzkoušel Turka Jánský. O pár vteřin později hosté dostali puk za Fraňkova záda, jenže Mikeska jej tam dopravil přilbou a rozhodčí gól neuznali. Poté obkroužil branku Gulaš, ale puk ani na dvakrát nedopravil do sítě.

Ve 35. minutě se ocitl po Trávníčkově přihrávce v šanci opět Jánský, ale ani do třetice proti Turkovi neuspěl. Na druhé straně se už domácí radovali z vyrovnávací branky, ale závaru před hostující brankou Reichel nedokázal využít, když trefil pouze tyč. Rozhodčí se šli ještě raději přesvědčit na video, ale svůj předešlý výrok pouze potvrdili. V 38. minutě tak zvýšili na 2:0 Jihočeši, když se Micka prosadil přes tři hráče a vystřelil z mezikruží a puk opět proklouzl Fraňkovi mezi betony. V závěru druhého dějství mohl skóre ještě zvýšit Mertl, ale tentokrát zvolil bekhendový blafák a proti Fraňkovi neuspěl.

Na začátku třetí třetiny, v které nahradil Fraňka v brance Jaroslav Hübl, hráli hosté 65 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, ale třetí gól nepřidali. Ve 45. minutě se pokoušeli překonat Turka Jenáček a Viktor Hübl, ale ani jednomu z nich se to nepodařilo. V 50. minutě zvýšili hosté skóre na 3:0, když přečíslení využil po Šimánkově přihrávce Micka.

Poté se naskytla i domácím příležitost hrát přesilovou hru pěti pro třem dlouhou 67 vteřin, kterou po 17 vteřinách využil bombou od modré čáry Kroupa. Poté si domácí vzali oddechový čas a za dalších 24 vteřin skórovali v pokračující při přesilové hře, když Jenáček nejprve nastřelil tyčku a z dorážky se prosadil Viktor Hübl. V 57. minutě domácí dokonce vyrovnali, když se ve skrumáži před Turkem nejlépe zorientoval kapitán Reichel.

Fanoušci ožili a začali hnát Litvínov za vítězstvím. Domácí pokračovali v náporu, vytvořili si i šance, ale prodloužení neodvrátili. V nastavení si ani jedno z mužstev nevytvořilo žádnou brankovou příležitost a tak o vítězi museli rozhodnout samostatné nájezdy. Jako první jel za hosty Micka a prosadil se rychlou střelou nad vyrážečku Jaroslava Hübla. Trefila se i nová posila Jihočechů z Karlových Varů Pletka. Za Litvínov proti Hrubcovi, který na nájezdy nahradil Turka, neuspěli Jenáček ani Viktor Hübl.

HC Benzina Litvínov - HC Mountfield České Budějovice 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 3:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 56. Kroupa (Lukeš, Reichel), 56. V. Hübl (Jenáček, Kroupa), 57. Reichel (Lukeš, Kroupa) - 11. Mertl (Melichar), 38. Micka (Šimánek), 50. Micka (Šimánek), rozhodující sam. nájezd Micka. Rozhodčí: Jebavý, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:11, navíc K. Pilař - Gřegořek oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4500.
Litvínov: Franěk (41. J. Hübl) - K. Pilař, Kroupa, Švarný, Stříteský, Punčochář, Gureň, Kubát, Skuhrovec - Majdan, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Jánský, J. Černý, Trávníček - Gerhát, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.
České Budějovice: Turek (na nájezdy Hrubec) - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Melichar, L. Poživil - M. Hudec, Mikeska, Veselý - Gulaš, Mertl, Pletka - Micka, Šimánek, Kotrla - Melichárek, Vak, Červený. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín