Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 3:1Liberec přehrál Vary a ukončil sérii sedmi porážek

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejistům Liberce se v úvodním utkání 45. kola O2 extraligy podařilo přerušit černou sérii a poprvé od 11. prosince na domácím ledě zvítězili. Zároveň přestřihli šňůru sedmi porážek. Probuzení Bílých Tygrů odnesl úřadující mistr z Karlových Varů, Západočeši si odvážejí porážku 1:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Andrej Podkonický střílí gól do sítě brankáře Karlových Varů Lukáše Mensatora.

Článek

Liberec se díky vítězství vyhoupl na sedmé místo tabulky, naopak Vary stále bojují o holou účast v play-off, naposledy potkala absence ve vyřazovacích soubojích v následující sezóně po ziskutitulu Pardubice v sezóně 2005/06.

„Vary prokazovaly vzestupnou tendenci ve výkonech, ale my jsme potřebovali zabrat, aby se nám fatálně nevzdálila desítka zajišťující alespoň předkolo play-off. Bylo nutné vrátit se k maximálně zodpovědné hře a vyvarovat se zbytečných chyb, které mužstvo srážejí,“ líčil liberecký trenér Jiří Kalous.

Bílí Tygři vtrhli do utkání rvavě a už v šesté minutě si po trefách Nedvěda a Podkonického užívali dvoubrankový náskok. Vedení udržel Liberec v nezměněné podobě až do první sirény. Ve druhé dvacetiminutovce se domácí neprosadili, naopak udeřily Vary, které se zásluhou přesného zásahu Skuhravého dostaly Liberci na dostřel. Vítěznou jistotu dal v závěrečné části domácím druhou brankou v utkání Podkonický, který navíc přidal asistenci na zbývajícím gólu Liberce.

Byly to šťastné trefy, řekl hrdina utkání Podkonický

„Hlavně nás těší tři body a je jen škoda, že nám to čekání na vítězství trvalo tak dlouho. Byl to velmi těžký zápas. První třetina byla z naší strany výborná. Hráli jsme, co jsme chtěli. Od druhé třetiny jsme soupeři umožnili šance a bylo to dramatické až do poslední minuty. Za stavu 2:1 jsme si řekli, že musíme zápas dovést do vítězného konce, což se nám podařilo,“ líčil hrdina utkání, který se trefil po delší době. „Naposledy jsem dal gól na Slavii do prázdné branky,“ připomněl Podkonický.

Jak viděl svoje zásahy do karlovarské sítě? „Před tím prvním se puk ke mně odrazil a stačilo mi ho jen vrátit do branky. A podobné to bylo při gólu na 3:1, kdy Matějovského střelu vyrazil brankář a já jen vrátil puk za jeho záda. Oba góly byly dost šťastné, ale důležité,“ pokýval hlavou Podkonický, jenž těžil z výborné spolupráce s Petrem Nedvědem.

Rozpačitý Nosek

Za Karlovy Vary hrál poprvé obránce David Nosek, který přišel ze Zlína. Neskrýval rozpaky. "Premiéru jsem si představoval lépe. O zápase rozhodla první desetiminutovka, kdy jsme nechali Liberec odskočit na dva góly. A přitom jsme čekali, že domácí začnou velkým tlakem,“ zamýšlel se Nosek.

Hokejová O2 extraliga, 45. kolo:
Liberec - Karlovy Vary 3:1ON-LINE
Branky: 4. a 49. Podkonický, 6. P. Nedvěd - 34. Skuhravý
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata: