Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 1:4V souboji týmů z čela tabulky dobyla Plzeň led Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Bomersback 0 : 1
21. Kovář 0 : 2
22. Píša 1 : 2
50. Vampola 1 : 3
50. Dvořák 1 : 4

PARDUBICE

Hokejisté Plzně zvítězili ve 45. kole O2 extraligy na ledě Pardubic 4:1 a překazili tak domácímu brankáři Dominiku Haškovi oslavu dnešních 45. narozenin. Souboj prvních dvou týmů tabulky skončil nečekaně hladkým vítězstvím extraligového lídra, který dal domácím lekci v produktivitě především v přesilových hrách. Pardubice tak spadly na třetí příčku, Plzeň vede před druhým Zlínem o šest bodů.

Článek

Před začátkem utkání dali představitelé HC Eaton Haškovi kytici k dnešním narozeninám a hosté záhy přispěchali se svou formou gratulace. Už v páté minutě totiž Haškovi pokazili čisté konto. Po pouhých 12 vteřinách přesilovky se trefil Bombersback. Pardubičtí pak mohli skóre obrátit, ale vůbec se jim nedařily přesilovky, když nedokázali využít ani minutu a půl druhé trvající dvojnásobnou početní výhodu.

V 18. minutě trefil Starý tyčku Pöpperleho branky, což chvilku nato potvrdil i videorozhodčí. Pardubičtí v úvodní třetině zaostávali za soupeřem zejména v rychlosti, důrazu a hlavně ve střelbě. V této části nedokázali využít ani jednu z celkem pěti přesilových her.

To hosté se v přesilovkách prezentovali zcela opačně a už ve 21. minutě dali po šesti vteřinách početní výhody druhý gól, když před Haškem tečoval Hanzlíkovu střelu Kovář. O minutu později snížil Píša a domácí se tak dostali znovu do hry. Ve 28. minutě se do sebe poprvé pustili zámořští hráči Pineault a O'Brien a následně se domácí poprvé ubránili v oslabení.

Hra v této třetině nabyla na kvalitě, hrálo se nahoru dolů a před oběma brankami bylo velmi rušno. Hašek se vytáhl ve 32. minutě při dělovce Benáka a ve 35. minutě včasným vyjetím zlikvidoval únik Vlasáka. Z protiútoku zakončil Sýkora svůj únik střelou mimo plzeňskou branku.

V úvodu třetí třetiny nejprve oba celky nevyužily početní výhody, ale v 50. minutě přidal Vampola třetí gól z přesilovky, kterou dokázali hosté opět velmi rychle využít, tentokrát jim stačilo 16 vteřin. Za dalších 22 sekund domácí inkasovali počtvrté a utkání tak definitivně rozhodli, když Haška pokořil Dvořák.

V 51. minutě si to znovu rozdali Pineualt s O'Brienem v pravé bitce jako ze zámořské NHL. Oba byli vyloučeni do konce utkání, ale vítězem této bitky byl rozhodně pardubický útočník. Rozhodnuté utkání pak hosté dovedli v poklidu do vítězného konce a odskočili Východočechům na sedm bodů.

HC Eaton Pardubice - HC Plzeň 1929 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 22. Píša (P. Sýkora, Pivko) - 5. Bomersback (Benda), 21. Jan Kovář (Jiří Hanzlík), 50. Vampola (Vlasák, Jiří Hanzlík), 50. Dvořák (M. Heřman, Tvrdík). Rozhodčí: Polák, Jeřábek - Blümel, Rittich. Vyloučení: 9:12, navíc Pineault - O'Brien oba do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 9748.
Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, MacKenzie - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Zohorna, Pivko - Cetkovský, Kousal, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Plzeň: Pöpperle - Benda, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, O'Brien, Jeřábek - Stránský, Vostřák, Vlasák - Bomersback, Vampola, Adamský - Scofield, Jan Kovář, Hvila - Tvrdík, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: