Hlavní obsah

Hašek po porážce s Plzní: Občas smůla, ale i hodně chyb

PARDUBICE

Toužil po prvním čistém kontu sezóny, ale ještě víc po vítězství nad extraligovým lídrem z Plzně. Nic z toho se však Dominiku Haškovi v den jeho 45. narozenin nesplnilo. Oslava Dominatorovi pěkně zhořkla. Čtyřikrát inkasoval, když Pardubice pohořely hlavně v oslabení, v němž dostaly tři góly.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Hašek z Pardubic inkasuje branku.

Článek

„Občas jsme měli smůlu, taky jsme ovšem dělali ohromné mentální chyby. Při hře pět na pět nás ale nepřehráli, to je jediné plus,“ prohlásil rozladěný Hašek, kterému k jeho jubileu uspořádali před zápasem malý ceremoniál. „Chtěl jsem to mít rychle za sebou, abych se pak mohl soustředit na zápas.“

První puk však Hašek lovil ze sítě záhy. „Úvodní oslabení a hned se trefili. Ten druhý gól byl zase hodně náhodný. Teč od brusle a nějak mi to propadlo pod rukou,“ litoval pardubický gólman. Impulsem ke změně mohl být jeho fantastický zákrok proti Vlasákovi za stavu 1:2. Hašek vybruslil na modrou a šipkou pod nohy překazil plzeňskému útočníkovi samostatný nájezd.

Jenže zvrat se nekonal. Ve chvíli, kdy domácí sbírali síly k náporu, kácel se v Haškově blízkosti plzeňský Kovář a s přesilovkou si hosté věděli rychle rady. „Šel jsem tam sice hokejkou, ale pustil jsem jí. Ten hráč to udělal chytře, žádný háček tam ale už v té chvíli nebyl,“ zapřísahal se Hašek. Pardubické naděje pak byly definitivně rozprášeny jen 22 vteřin po třetí inkasované brance.

Jedinou vítěznou radost tak přinesla domácím fanouškům americko-kanadská bitka, v níž Pineault rychle uzemnil O´Briena. „Každá porážka mrzí, doma o to víc, protože jsme se na zápas všichni těšili. Plzeň je silný tým, to jasně ukázala. Ale chtěl bych si proti ní ještě zahrát v play off,“ prohlásil bojovně Hašek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice