Hlavní obsah

Litvínov - Jihlava 1:3 Jihlava zaskočila v přípravě Litvínov, uspělo i Brno

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova podlehli v přípravě na nový ročník extraligy prvoligové Jihlavě 1:3. V konfrontaci se soupeřem z nejvyšší soutěže uspěl i Sokolov, jehož hráči porazili Karlovy Vary 5:4 po samostatných nájezdech. Brno vyhrálo ve Zlíně 5:1 a po úvodních pěti porážkách v rámci Poháru Generali České pojišťovny uspělo podruhé po sobě.

Článek

Litvínov si připsal v přípravě pátou porážku z devíti vystoupení. Tým Vervy přitom dlouho vedl. Martin Látal otevřel skóre v sedmé minutě a stav 1:0 platil ještě v polovině utkání. Krátce poté, co se duel přehoupl do druhé poloviny, však využil početní výhodu Tomáš Čachotský. V 46. minutě otočil vývoj Filip Eliáš, obrat pak dokonal Jan Strejček.

V Sokolově došlo na měření sil dvou spolupracujících rivalů v boji o pohár hejtmana karlovarského kraje. Karlovarští měli dlouho navrch, když vedli po druhém dějství 2:0. I díky dvěma zásahům Jaromíra Kverky se domácím podařilo otočit skóre ve svůj prospěch na 3:2 a 4:3. Zkušený Václav Skuhravý hosty zachránil jen čtyři sekundy před koncem. Následovaly ihned samostatné nájezdy, v nichž rozhodl Jan Pohl.

Kometa sehrála první duel od 20. srpna, kdy zakončila vystoupení v poháru výhrou nad Hradcem Králové 3:2. Ve Zlíně prohrávala od osmé minuty po brance Vojtěcha Dobiáše, ale ve druhém dějství otočili stav Peter Mueller, Luboš Horký a Petr Holík. Mueller a Holík skórovali shodně v přesilovkách. Výhru Brňanů pak pojistili ještě syn klubového šéfa Libor Zábranský a Jakub Valský.

Přípravné hokejové zápasy:
HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky: 7. M. Látal - 31. Čachotský, 46. Eliáš, 51. Strejček.
PSG Berani Zlín - HC Kometa Brno 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)
Branky: 8. Dobiáš - 28. Mueller, 34. Horký, 37. P. Holík, 52. Zábranský, 60. Valský.
HC Baník Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 4:2)
Branky: 51. a 56. Kverka, 46. Šik, 52. Klejna, rozhodující sam. nájezd J. Pohl - 19. Redlich, 24. Vondráček, 54. T. Mikúš, 60. Skuhravý.

Reklama

Související témata: