Hlavní obsah

Den před startem hlásí extraliga problém! Zápas Vítkovic s Litvínovem se ve čtvrtek neuskuteční

Ve čtvrtek měl dvěma předehrávanými zápasy odstartovat nový ročník hokejové extraligy, už teď je ale jisté, že jeden z nich se v původně stanoveném termínu určitě neuskuteční. Vítkovice totiž ve středu dopoledne oznámily, že se u části jejich hráčů objevily zvýšené teploty a příznaky onemocnění covidem-19, takže duel s Litvínovem bude muset být přeložen na jiné datum.

Foto: http://www.hc-vitkovice.cz

Ostravar aréna zůstane ve čtvrtek prázdná, duel domácích Vítkovic s Litvínovem se neuskuteční.

Článek

Zatím není jisté, jestli jde o příznaky běžného nachlazení, nebo zda se část hráčů vítkovického A-mužstva nakazila koronavirem. Celý tým, včetně realizačního štábu, podstoupí už ve středu testy, které dají do 24 hodin po odebrání vzorků odpověď.

„Bohužel několik hráčů ohlásilo, že pociťují příznaky onemocnění a mají zvýšené teploty. Situaci jsme urychleně projednali s hygienickou stanicí a už nyní ve středu absolvují všichni hráči – i ti bez příznaků – a členové realizačního týmu testy na covid-19. Na základě výsledků se pak rozhodne, jak to bude dál," uvedl výkonný ředitel a člen představenstva Vítkovic Petr Handl.

Pokud budou testy všech hráčů negativní, mužstvo bude moci pokračovat v nezměněném režimu (s výjimkou odloženého zápasu s Litvínovem) a do extraligy by Vítkovice vstoupily v neděli v rámci jejího druhého kola na ledě Hradce Králové.

V případě pozitivního nálezu však bude muset kompletní tým do desetidenní karantény a odkládat by tak musel i další své zápasy, pro které by musel být nalezen nový termín.

Nová sezona extraligy by tak ve čtvrtek měla začít jediným střetnutím, v němž nováček z Českých Budějovic přivítá královéhradecký Monutfield. O náhradním termínu zápasu s Litvínovem budou Vítkovice informovat až podle dohody se Severočechy a představiteli extraligy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice