Hlavní obsah

Hokejová lahůdka prostřena: Pardubice a Brno odehrají zápas pod širým nebem

PARDUBICE

Na basketbalové palubovce oznámili lidé z pardubického hokejového klubu, že sehrají extraligové utkání pod širým nebem. Soupeřem jim bude Kometa Brno. Hockey Open Air Game Pardubice 2011. Dva nejpočetnější tábory českých fanoušků se dočkaly. Ojedinělá akce byla dnes potvrzena, 36. kolo Tipsport extraligy proběhne tak trochu jinak.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Jan Kolář z Pardubic projíždí kolem brankáře Komety Brno Sasu Hovim

Článek

„Byl to dlouho uvažovaný projekt, byla to dlouhá léta. Rozhodnuto bylo před měsícem,“ prohlásil Zbyněk Kusý, generální manažer Pardubic, který s tímto nápadem přišel

Do hlediště plochodrážního stadiónu na Svítkově, kde se jezdí Zlatá přilba, by se mělo vejít přes 25 tisíc diváků - více než 17 tisíc na sezení a 8 tisíc na stání. Den a hodina byly dokonce konzultovány s meteorologem z pardubického letiště. Startuje akce, která má nyní rozpočet až 16 miliónů korun bez daně z přidané hodnoty.

„Hrál jsem pod širým nebem, ale to jsem byl ještě v žácích ve Žďáru. Když si na to vzpomenu, tak se mi vybaví zima. Hráči, kteří měli plexisklo, tak většinou nic neviděli. Těším se, ale zatím se tím ještě nezaobírám. Těsně před zápasem přijde k řešení oblečení, rukavice, nějak to vymyslíme, ale zatím máme ještě jiné zápasy před sebou,“ nechal se slyšet pardubický kapitán Petr Koukal.

Čísla akce pod nebem - Hockey Open Air Game
Soupeři:Eaton Pardubice vs. Kometa Brno
Kdy:2. ledna 2011
V kolik:12:30
Prodej vstupenek:od 6. prosince
Cena vstupenek:od 450 do 5000 korun českých

To hlavní je ale ledová plocha. Příští týden by měla realizace tohoto projektu začít. Až třicet kamionů by mělo vše potřebné dopravit. Tedy i mobilní tribuny, které jsou pro tuto ojedinělou akci nutností. Fanouškům je zatím nakloněno i počasí. Podle dlouhodobé předpovědi se očekává teplota je 0 až +5 stupňů, nemělo by chumelit.

„Začneme 9. prosince, poté navezeme vše potřebné. Následovat bude rozvinutí chladícího koberce bílé barvy, což je nejmodernější technologie. Pak přijde montáž mantinelů, aby se mohlo 30. prosince začít trénovat. Teplota nehraje až takovou roli. Do + 15 stupňů je led kvalitní, mohl by snad jen vadit teplý déšť a vítr,“ nastínil harmonogram Zdeněk Mokroš, generální ředitel Basicphase holding, která bude ledový ovál stavět.

Vstupenky půjdou do prodeje v pondělí 6. prosince. Cena byla nastavena od 450 do 5000 korun. Kdo se nevejde do hlediště, bude moci utkání vidět v přímém přenosu v České televizi.

Dosavadní nejvyšší návštěva na klání naší nejvyšší hokejové sutěže přišla na zápas Spartak Sokolovo - ZKL Brno. Do tehdy nově otevřené Sportovní haly dorazilo 18 500 diváků. Nejvyšší návštěvu v české extralize doposud zaznamenal čtvrtý zápas finále play-off mezi Slavií a Karlovými Vary. Tehdy přišlo do O2 areny 16 730 fanoušků.

Reklama

Související témata: