Hlavní obsah

Snad jsme už debakl ze Slavie odčinili, doufá liberecký Dušek

Hokejisté Liberce se zdá se už definitivně otřepali z předvánočního debaklu na ledě pražské Slavie. Severočeši po vysoké porážce 1:7 porazili Kometu Brno a Kladno a postoupili tak už na třetí místo tabulky. Na dnešní výhře nad Kladnem se dvěma góly podílel útočník Antonín Dušek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Libereční hráči Antonín Dušek (vlevo), Andrej Podkonický a Marek Trončinský se radují z gólu.

Článek

"Doufám, že posledními dvěma zápasy jsme si to u fanoušků odčinili. Nejen debakl na Slavii, ale i těsnou prohru doma proti Plzni. Na Slavii se nám nic nedařilo, ale v Brně už bylo znát zlepšení a dneska až na horší koncovku to byl dobrý výkon," řekl Dušek novinářům.

Domácí vyhráli první třetinu 2:0, po druhé části už ale vedli jen 3:2. Jejich náskok přitom mohl být vyšším, ale Tygři se trápili v koncovce. Navíc vzadu dovolili Kladnu z ojedinělých akcí zkorigovat vývoj utkání. "Nám se tradičně na Kladno nedaří střelecky, vypracujeme si proti nim hodně šancí, ale koncovka je žalostná," přiznal Dušek.

Liberec se přitom dostal do dvoubrankového vedení rychle, Martin Falter kapituloval dvakrát v rozmezí osmi vteřin. "Dva slepené góly nám pomohly, ale v druhé třetině jsme mohli přidat další čtyři. Místo toho jsme dovolili Kladnu se přiblížit na rozdíl jediné branky. Naštěstí nám skvěle vyšel vstup do třetího dějství, což nám dodalo potřebný klid do závěru zápasu," hodnotil čtyřiadvacetiletý hráč.

Liberecký útočník v zápase zaznamenal dvě branky, zvláště první po brilantní nahrávce kapitána Nedvěda byla hodně snadná. "Našel mě perfektně, má na gólu 99 procentní zásluhu. V závěru jsem mohl přidat třetí branku, trochu to zamrzí, ale já ani dvě branky často nedávám, takže jsem spokojen. Celkově se nám začalo zas bodově dařit, tak doufám, že to vydrží i do dalších zápasů," přál si Dušek, který si pochvaluje spolupráci s Nedvědem a Jaroslavem Kudrnou. "Je pro mě skvělá zkušenost. Svůj čas na ledě s nimi si vyloženě užívám. Oba toho mají nahráno opravdu hodně a já se snažím, co nejvíc využívat jejich chytrých přihrávek," dodal.

Reklama

Související témata: