Hlavní obsah

Kometa porazila Vítkovice i potřetí a přerušila sérii porážek

OSTRAVA

Hokejisté Brna zvítězili na ledě vedoucích Vítkovic 3:2 po samostatných nájezdech a ukončili sérii pěti zápasu, v nichž nebodovali. Ostravané prohráli s Kometou i potřetí v sezoně a přerušili tak svou sérii pěti výher za sebou. Zápas rozhodl Kamil Brabenec, který jako jediný uspěl v rozstřelu.

Článek

Lépe začali Vítkovičtí a v sedmé minutě se v přesilové hře radovali z vedení. To když střelu Ujčíka dorazil do branky Szturc. O minutu později poslal puk za Trvajova záda i Sýkora, ale hostující brankář posunul betonem branku ještě dřív, než prošel puk přes brankovou čáru, a sudí gól neuznali.

Domácí neplatná branka na chvíli rozhodila, čehož využili Procházka a Dlouhý k rychlému přečíslení. A jelikož si Dlouhého nikdo z domácích obránců nevšímal, měl dost prostoru k přesné vyrovnávací střele. Necelé dvě minuty poté orazítkoval tyč za Trvajem Ujčík a odstartoval pasáž, ve které domácí Kometu přehrávali.

Ovšem Huna ani Tomas v situaci dva na jednoho na Trvaje nevyzráli. Selhal i Pohl, jenž zcela sám před Trvajem úplně zbytečně přihrával Strapáčovi. Ten nahrávku vůbec nečekal a brněnského brankáře vůbec neohrozil. Do střelecké pozice se ve 33. minutě dostal i Ujčík, ovšem Trvaj jeho pokus vyrazil nad branku.

Prosadil se až Hruška

Na druhé straně nejprve nahrozil Brabenec, potom i Huml. Prosadil se ale až exvítkovický Radim Hruška. Ve 39. minutě společně s Kvapilem zavzpomínali na loňskou sezonu, kdy se oba po ostravském ledě proháněli v barvách Vítkovic. Kombinaci zakončili vedoucím gólem pro hosty. Vylepšit skóre mohl vzápětí i Huml, ale z mezikruží Málkovu branku netrefil.

Velkou ztrátu utrpěla ve druhé třetině domácí ofenziva. Po souboji u mantinelu s bývalým spoluhráčem z Vítkovic a juniorské reprezentace Kvapilem zůstal na ledě ležet s pochroumaným levým kotníkem Vrána. Zamířil přímo do kabiny a do hry už se nevrátil.

Brňané bránili vedení až do 47. minuty. V té hrály Vítkovice už osmou přesilovou hru a vteřinu po jejím konci dokázaly vyrovnat. Střela Burgera se odrazila od zadního mantinelu k Ujčíkovi, který puk okamžitě poslal poslal za Trvaje.

Víc gólů už diváci ze hry neviděli. A to i proto, že Trvaje třikrát v normální hrací době zachránila tyčka. Brankovou konstrukci trefil i v prodloužení vítkovický bek Trnka a do tyče branky, kterou při samostatných nájezdech hájil Hovi, mířil i Burger. Jediný, kdo se v dovednostní soutěži dokázal prosadit byl brněnský Brabenec.

HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Szturc (Huna, Ujčík), 47. Ujčík (Burger) - 9. Dlouhý (R. Procházka, Huml), 39. R. Hruška (Kvapil), rozhodující sam. nájezd Brabenec. Rozhodčí: Pešina, Trombík - Jindra, Kostka. Vyloučení: 3:9, navíc Klimek (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 8169.
Vítkovice: Málek - Rehák, Punčochář, Trnka, Ovčačík, Malík, Voráček, Dudáš - Huna, Burger, Szturc - Svačina, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Strapáč, Tomas - od 7. navíc Šedivý. Trenéři: Trličík a Moták.
Brno: Trvaj (na nájezdy Hovi) - Kempný, Bičánek, Malec, Mojžíš, Protivný, Stehlík, Houdek - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jaroslav Svoboda, Brabenec, Jakub Svoboda - Huml, R. Procházka, Dlouhý - Fúzik, Křivohlávek, Polodna. Trenéři: Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice