Hlavní obsah

VIDEO: Miliónová show nevydělá. Pardubice budou rády, když skončí na nule

PRAHA

Celou akci za milióny korun vymyslel, celou ji potom také viděl. Je spokojený i zklamaný zároveň. Jen pár hodin uběhlo od historické události českého hokeje: zápas pod širým nebem mezi Pardubicemi a Brnem na plochodrážním stadiónu na Svítkově. „Po celou dobu jsme neměli žádné výraznější organizační problémy. Lidé neměli žádný problém s dopravou,“ řekl Sport.cz den poté Zbyněk Kusý, generální manažer Pardubic.

Foto: kovar@secar.cz, Sport.cz

Nebeský pohled na utkání Pardubic z Brnem, které se hrálo 2. ledna 2011 pod širým nebem.

Článek

Na utkání dorazilo 17 140 diváků, o 17 osob jste překonali extraligový rekord, ale meta 18 500 z roku 1962 zůstala neohrožena. Mrzí vás to? Nechceme se rouhat, že nepřišlo pětadvaceti tisíc, na což byl stadión dimenzován. Když si vezmeme lidi, kteří se podíleli na organizaci, tak v areálu se pohybovalo devatenáct tisíc lidí. My jsme za návštěvu vděční. Pro mě je důležité jejich pozitivní hodnocení, i když přiznávám, že jsme si přáli rekord udělat, což je 18 500 fanoušků.

Rozpočet akce byl okolo patnácti miliónů bez DPH, vešli jste se do něj? Tento týden budeme vše dopočítávat. Na poslední chvíli jsme museli uklízet celý sportoviště, vymetat všechny sedačky od sněhu, k tomu doprava, to byly další nákladové položky.

A jaký čekáte finanční ortel? Budeme všichni rádi, když skončíme na nule. Pro nás je důležitý velký mediální přínos v rámci pardubického a českého hokeje.

Generální manažer Pardubic Zbyněk Kusýfoto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Je asi brzo, ale přemýšlíte o další podobné akci?

Uvažovat se dá pořád, ale je to vždy jen otázka peněz, zda jsme toto schopni nákladově unést. V Pardubicích máme tu nevýhodu, že nemáme prostor, kde se tato akce dá zorganizovat. Prostor, který je dopravně a situačně vyřešen tak, aby se tam dalo zaparkovat, kde se neničí doprava ve městě. Mít to na sportovišti, které má aspoň základní infrastrukturu.

Což Pardubice podle vás nemají.

My máme jediné místo, to je plochodrážní stadión. Jiná města mají třeba velké stadióny, perfektní vybavení. Tam to bezpochyby udělat jde. Tyto kluby mohou ušetřit odhadem osm miliónů korun, které stojí vybudování tribun, zázemí a toalet. Tohle jsme my museli dodělat.

Co třeba Pardubice na fotbalovém stadiónu v Praze v Edenu? Je to otázka peněz. Ale proč my bychom měli hrát v Praze. My jsme doma v Pardubicích, to by ztratilo smysl hrát někde jinde domácí zápasy, nevidím to reálně.

Když se vrátím ještě k zápasu, před první buly přelétly nad Svítkovem stíhačky, čí to byl nápad? Zápas byl zahájen hymnou, tuto věc bych nechtěl komentovat.

Reklama

Související témata: