Hlavní obsah

Pardubice opět prohrály nájezdy, tentokráte na ledě Kladna

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve 37. kole extraligy Pardubice 4:3 po samostatných nájezdech a poprvé v sezoně tak v zápase s úřadujícím mistrem bodovala. Utkání rozhodl Sacha Treille. Východočeši prohráli i sedmé nájezdy v sezoně, ještě v nich ani jednou neuspěli.

Foto: Petr Hloušek, Právo

František Kaberle v dresu Pardubic míjí rozradostněné hráče Kladna.

Článek
Fotogalerie

Úvodní část hry byla oboustranně velice svižná a přítomní diváci se zajisté bavili. Favorizovaní hosté se dostali do vedení v početní výhodě. Kolář I přejel modrou útočnou čáru a jeho střela skončila v šibenici Falterovy branky.

Vagnerplast vyrovnal poté, co Bělohlav našel Davida Růžičku, který střelou ze středního pásma překonal svého jmenovce na opačné straně Martina Růžičku v brance Pardubic. Potlesk na otevřené scéně si zasloužil kladenský Treille, jenž se nádherně uvolnil přes dva protihráče, ale ocitl se v ostrém úhlu a nemohl již přesně zakončit.

Druhou třetinu začali opět lépe Východočeši. Při přesilové hře našel Bartek ukázkovou křižní nahrávkou Koukala a pro něho nebyl problém vsítit branku. Středočeši však i podruhé vyrovnali, když z nenápadné akce Kuchler překvapil pardubického gólmana.

Eaton však vzápětí kontroval. Po 26 vteřinách hry Pineault zůstal neobsazený a na jeho ránu po ledě domácí brankář nedosáhl. Paterova řada v závěru druhé dvacetiminutovky mohla znovu dosáhnout na remízu, ale svou kombinační akci ideálně nezakončila.

Třetí dvacetiminutovka byla sice ve znamení snahy Kladna dotáhnou minimální náskok hostí, ale Pardubičtí si vedení hlídali a spoléhali na rychlé brejky. Po jednom z nich Rákos rozezněl pravou tyč kladenské branky. Agilní Treille mohl srovnat, ale Růžička vytáhl u své pravé tyče parádní zákrok.

Přesto strážce pardubické branky byl o deset minut později smutným hrdinou, když se nechal překvapit střelou Kotrly ze střední vzdálenosti, navíc při početní výhodě hostů.

Závěrečné čtyři minuty změny ve skóre nepřinesly, i když svěřenci trenéra Jandače měli výhodu jednoho muže navíc, ale přesilovku sehráli špatně. V prodlouženém čase měli zase početní výhodu Kladenští, ale také bez gólového efektu.

Při loterii samostatných nájezdů byli nakonec šťastnější domácí, když využili první dva nájezdy, zatímco Východočeši ani jeden. Kladno tak zvýšilo svůj odstup od poslední Mladé Boleslavi na sedm bodů.

HC Vagnerplast Kladno - HC Eaton Pardubice 4:3 po sam. náj. (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. D. Růžička (Bělohlav), 31. Kuchler (L. Procházka), 56. Kotrla (Patera), rozhodující nájezd S. Treille - 4. Kolář I (Špirko), 22. Koukal (Bartek, Somík), 31. Pineault (Kočí). Rozhodčí: Turčan, Homola - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1784.
Kladno: Falter - D. Růžička, Drtina, J. Mrázek, Toman, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Eberle, M. Látal, Bělohlav - Valský, Stieler, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Pardubice: M. Růžička - Kolář II, Mezei, Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí - Bartek, Koukal, Somík - Kolář I, Špirko, Starý - Zohorna, Rákos, Kousal (41. Nahodil) - Pineault, Radil, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec