Hlavní obsah

Liberec doma poosmé za sebou porazil Spartu, tentokrát 3:2

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v utkání 37. kola extraligy Spartu těsně 3:2. Severočeši tak prodloužili sérii domácích úspěchů proti Pražanům na osm. Ztráta Sparty bojující o postup do předkola play off se tak zvýšil na dvanáct bodů na desáté místo.

Článek

V sestavě domácích Bílých Tygrů byl již navrátilec Bartovič, k němuž domácí trenéři přidali do útočné formace Podkonického s Víškem. Naproti tomu Sparta nastoupila kvůli viróze, jež tým postihla po návratu ze Spenglerova poháru, pod Ještědem ve značně prořídlé sestavě.

Po svižné, ale oboustranně opatrnější úvodní desetiminutovce si Pražané na začátku 12. minuty vynutili druhou přesilovku v utkání a šli díky ní také do vedení. Husákovo nahození od modré čáry tečoval mimo dosah gólmana Pince Hromas. Odpověď Severočechů však přišla velice rychle - už za 58 vteřin se ocitl Pöpperle mimo brankoviště, Nedvěd chytře počkal s přihrávkou, následně našel Duška a ten střílel do prázdné branky.

Krátce poté Smoleňák vyslal v průběhu pár vteřin dvě nebezpečné rány na domácí branku, ale Pinc si dokázal poradit. V 17. minutě hrál svoji první početní převahu také Liberec, Nedvěd při ní skvěle našel bekhendem Podkonického, jenž poslal pohotově kotouč mezi Pöpperleho betony. Nejhezčí akci úvodního dějství však předvedli až těsně před přestávkou Kudrna s Nedvědem, ten ovšem z dobré pozice Pöpperleho propálit nedokázal.

Druhá třetina zdaleka tolik vzruchu nepřinesla. Ve 26. minutě minul jen těsně branku tvrdou ranou Treille. Na druhé straně chyběl po Nedvědově přesilovkové ráně od modré čáry jen kousek k úspěšné dorážce Podkonickému a hned nato se Pöpperle zapotil při teči Bartoviče. Další velkou šanci spálil těsně před druhým odchodem do kabin Pavlů.

Sparta se ve třetí části snažila o vyrovnání, ale při této útočné snaze vznikala okénka v její defenzívě. Dvě přečíslení Bílých Tygrů dva na jednoho v krátkém sledu sice přežila, jenže v končící 48. minutě vyhrál Podkonický v útočném pásmu vhazování natolik dobře, že mohl na brankovišti ihned najít Víška a tomu stačilo jen nastavit hůl k usměrnění puku do za Pöpperleho záda.

Liberečtí si však cestu za vítězstvím dokázali ještě značně zkomplikovat. V 51. minutě nabídli Bartovič s Hunkesem svými prohřešky proti pravidlům soupeři dlouhých 94 vteřin přesilovky pět na tři a přestože Sparta ji dlouho hrála velmi špatně, 15 sekund před návratem prvního z obou hříšníků Bartoviče na led snížil tečující Smoleňák. Závěrečná power play hostů však vyrovnání nepřinesla.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Dušek (Nedvěd, Hunkes), 17. Podkonický (Nedvěd, Bartovič), 48. Víšek (Podkonický) - 12. Hromas (Husák), 53. Smoleňák (Vykoukal). Rozhodčí: Souček, Šír - Barvíř, Kis. Vyloučení: 5:5, navíc Výtisk (Liberec) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4903.
Liberec: Pinc - Hunkes, Čakajík, Moravec, Derner, Trončinský, Výtisk, Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Bartovič, Podkonický, Víšek - Ondřej, Vantuch, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Philipp, Husák, Macholda, O'Brien - Kratěna, D. Výborný, Bartánus - Y. Treille, Hromas, Luňák - Kůrka, Smoleňák, Karpov - Sovík, Rubeš, Přibyl. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice