Hlavní obsah

Jeřábek už nepovede hokejisty Brna, končí na vlastní žádost

Hokejisty Komety Brno už v extralize nepovede trenér Vladimír Jeřábek. Po osmi zápasech bez výhry v normální hrací době u týmu končí na vlastní žádost. Mužstvo převzal jeho dosavadní asistent Ladislav Lubina, jenž si k sobě bude hledat asistenta. Jeřábek byl hlavním trenérem týmu od listopadu 2009 a v klubu by měl zůstat v jiné pozici.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nyní už bývalý trenér brněnské Komety Vladimír Jeřábek

Článek

Už po včerejší porážce doma s Plzní Jeřábek připustil, že po šňůře nezdarů cítí tlak na svoji osobu. „Žádné bodové ultimátum či něco podobného jsem ale zatím od klubového vedení nedostal,“ citoval jej deník Právo.

Druhý den už ale bylo všechno jinak. „Ráno oznámil hráčům a vedení, že končí. Chce tím dát týmu nový impuls,“ prozradil pro klubový web sportovní manažer Komety Jaroslav Medlík. „Trenér Jeřábek špatné výsledky hodně těžko nesl, silně je prožíval a včerejší prohra s Plzní byla asi posledním hřebíčkem do rakve,“ dodal.

Jeřábka (vpravo) střídá v roli hlavního kouče Komety Ladislav Lubina (dole uprostřed) foto: Právo/Petr Hloušek

"Nevydařená série už byla příliš dlouhá. V noci jsem nespal, byl jsem nervózní. Hokejová práce už je prostě taková. Nějak se to zvrtlo, hráči byli unavení, přestalo se nám dařit," řekl Jeřábek ČTK. Prozatím klub úplně neopustí, bude působit v roli vyhledávače posil.

Kometa se během několika týdnů propadla v extraligové tabulce z druhé příčky až na sedmou. V základní hrací době vyhráli hokejisté Brna naposledy 7. prosince proti Litvínovu.

Reklama

Související témata: