Hlavní obsah

Vedoucí Vítkovice porazily Spartu, Třinec nedal v Plzni ani gól

PRAHA

Trio týmů z čela tabulky otestovalo ve 38. kole hokejové extraligy sílu a formu mužstev, jež zápolí o desátou příčku znamenající účast alespoň v předkole play-off. Vedoucí Vítkovice porazily doma pražskou Spartu 4:3, druhý Třinec vyšel naprázdno na ledě Plzně, a Liberec vyhrál před vlastními fanoušky severočeské derby s Litvínovem 6:3.

Foto: Petr Horník, Právo

Vítkovický Rudolf Huna se snaží překonat sparťanského brankáře Tomáše Pöpperleho.

Článek

Vítkovice podle papírových prognóz neměly mít se Spartou problém a na začátku to tak také vypadalo, už po první třetině vedly o tři branky. Pražané se poprvé prosadili na začátku druhé části zásluhou Petra Tona, ale Jiří Burger už po pěti minutách svým druhým gólem vrátil domácím luxusní náskok. Sparta už jen dokázala snížit na rozdíl jediné branky, třetí gól Výborného ale přišel příliš pozdě.

Plzeň znovu zvýšila svou šanci přiblížit se desáté příčce zaručující předkolo play-off. Proti Třinci se do sestavy vrátil zkušený bek Jiří Hanzlík, který na konci druhé třetiny parádně přihrál Dudovi na druhý gól domácích. Plzeň nakonec vyhrála 3:0, čisté konto vychytal Luboš Horčička. Třinec porážkou přišel o možnost zahrát si v nedělním domácím zápase proti Vítkovicím o první místo.

Balaštík v Klubu střelců

Pardubice v úterý ztratily téměř vyhraný zápas na Kladně a nevyšel jim ani domácí reparát proti Zlínu. Brankáře Dubu dokázali domácí hráči překonat až ve třetí třetině, když se v přesilové hře prosadil Bartek. Jenže Zlín odpověděl dvěma slepenými góly a bylo po zápase. Dvakrát se gólově prosadil Jaroslav Balaštík, který se stal 58. členem Klubu hokejových střelců.

Liberec je po výhře nad Litvínovem v tabulce třetí už jen díky horšímu skóre za Třincem a na první Vítkovice ztrácí čtyři body. Milan Bartovič vstřelil ve svém druhém zápase po návratu do Liberce dvě branky a dařilo se i jeho spoluhráčům, kteří po čtvrtém gólu do sítě hostů vyhnali z branky Jaroslava Hübla. Ani střídající Franěk ale střeleckou potenci domácích nezastavil, Liberec vyhrál 6:3.

Po odstoupení trenéra Vladimíra Jeřábka se Kometa Brno poprvé představila pod vedením Ladislava Lubiny, který ji měl vyvést z trápení posledních zápasů. Jenže ani proti předposlednímu Kladnu se brněnská mizérie nezlomila, hosté si odvezli tři body za výhru 3:1. Pro Kladno to byla teprve třetí výhra venku, vítězný gól vstřelil minutu před koncem Jiří Kuchler.

Hokejová Tipsport extraliga - 38. kolo:
Vítkovice - Sparta Praha 4:3on-line
Branky: 12. a 28. Burger, 18. Vrána, 20. Klimek - 23. Ton, 49. Bartánus, 58. Výborný.
Pardubice - Zlín 2:4on-line
Branky: 42. Bartek, 57. Starý - 23. a 54. Balaštík, 44. I. Rachůnek, 45. Kubiš.
Kometa Brno - Kladno 1:3on-line
Branky: 5. Bičánek - 34. Bílek, 59. Kuchler, 60. Patera.
Plzeň - Třinec 3:0on-line
Branky: 2. Vlasák, 39. Duda, 43. Johnson.
Liberec - Litvínov 6:3on-line
Branky: 2. a 20. Bartovič, 22. Klimenta, 29. Čakajík, 50. Dušek, 55. Nedvěd - 9. Kubinčák, 49. Jánský, 58. Gerhát.
Karlovy Vary - Č. Budějovice 2:3 po sam. nájezdech
Slavia Praha - Ml. Boleslav 5:2

Reklama