Hlavní obsah

Litvínov otočil duel proti Kladnu, které porazil potřetí v sezoně

Hokejisté Litvínova porazili i potřetí v sezoně Kladno, ve 39. kole vyhráli doma 3:1. Severočeši však o zisku tří bodů rozhodli až v závěrečných devíti minutách, kdy třemi góly otočili výboj zápasu.

Článek

V úvodu utkání nastřelil kotouč na zadní hrazení Vopat, puk se odrazil k Černému, a ten z první prověřil Faltrovu pozornost. Kladenský brankář byla ale připrav. Vopat se zaskvěl během svého prvního střídání ještě tvrdým dohráním exlitvínovského Kotrly. V další šanci Benziny se ocitl Hübl, který se proháčkoval až před Faltera, ale kladenský brankář jeho šanci zlikvidoval.

V první šanci hostujícího týmu se ocitla dvojice Mrázek - Eberle, ale i domácí brankář Franěk se zaskvěl dobrým zákrokem. V polovině prvního dějství vyzkoušel Faltrovu pozornost Kubát, který nejprve vypálil švihem přes obránce a poté hledal před brankou Kracíka, který ještě puk tečoval, ale kladenský brankář všechny pokusy domácích pochytal.

Ve 13. minutě našel v přesilové hře Hübl Lukeše, ten vypálil z první, ale Falter skvěle zasáhl lapačkou. Závěr prvního dějství patřil kladenským borcům, ale Franěk si vedl stejně dobře jako jeho kolega v brance hostí a chytil i největší šanci Patery.

Ve 23. minutě musel odstoupit domácí brankář Franěk, jenž se zranil při jednom ze zákroků a nahradil ho Jaroslav Hübl. První vážnější zákrok si připsal o tři minuty později, kdy se na něj v oslabení řítil Treille, ale Hübl jeho únik zneškodnil.

V polovině utkání Bojerovi sjel při střele puk z hole, ten se dostal k Vopatovi, ale i domácí kapitán selhal a tak udeřilo na druhé straně. Kotrla tak dlouho manévroval za domácí brankou, až uspal bránící hráče, přihrál Valskému, který se štěstím prostřelil Hübla. Domácí hráči byli jako opaření.

V další šanci Kladna se ocitl obránce Drtina, který se v oslabení prokličkoval až před domácího brankáře, ale druhý gól nepřidal. Do třetí části vstoupili opět výborně naladěni hosté z Kladna, ale Bickovu střelu z mezikruží Hübl viděl a tak pro něho nebyl problém ji zneškodnit. Poté opět zafungovala spolupráce Patera, Bicek, ale Hübl svůj tým výborným zákrokem podržel.

V 52. minutě ujela dvojice Černý, Jenáček, prvně jmenovaný na sebe natáhl obránce a poté přihrál Jenáčkovi, který vyrovnal skóre střelou do odkryté branky. Domácí fanoušci hnali své hráče pořád do útoku a vyplatilo se v 55. minutě, kdy se po rychlém protiútoku a přečíslení prosadil Vopat.

Kladno se ihned vrhnulo do útoku, ale Kuchler při svých příležitostech selhal, nejprve bekhendem trefil boční síť a napodruhé ho vychytal Hübl. Hostům nepomohlo k vyrovnání ani odvolání brankáře, naopak se radovali opět domácí, když se do prázdné branky trefil Viktor Hübl.

HC Benzina Litvínov - HC Vagnerplast Kladno 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Branka a nahrávka: 52. Jenáček (Černý, Stříteský), 55. Vopat (Kubinčák), 60. V. Hübl (Lukeš, Černošek) - 31. Valský (Kotrla). Rozhodčí: Mikula, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 4272.
Litvínov: Franěk (23. J. Hübl) - Černošek, Kubát, Jareš, Stříteský, Švarný, Skuhrovec, Gula - Lukeš, V. Hübl, Jánský - Černý, Kracík, Jenáček - Kubinčák, Vopat, Bojer - Majdan, Gerhát, Rindoš. Trenéři: Reichel a Kučera.
Kladno: Falter - D. Růžička, Drtina, Mrázek, Šmach, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Melka, Bělohlav, Eberle - Valský, Stieler, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: