Hlavní obsah

Mizérie Sparty kulminuje. Jsme jako zoufalci, tvrdí brankář Pöpperle

PRAHA

Tenhle stav už začíná být kritický. Hokejová Sparta v novém roce ještě nevyhrála, připsala si už čtyři porážky v řadě a obrat k lepšímu ne a ne přijít. V neděli proti Karlovým Varům sice v úvodní třetině dominovala, pak ale úplně přestala hrát a nakonec padla po nájezdech. Po třech čtvrtinách základní části se Holešovičtí potácejí až na dvanáctém místě a na předkolo play-off ztrácejí propastných čtrnáct bodů. „Je to špatné,“ ví útočník Michal Broš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Sparty Miloslav Hořava

Článek

Proti Karlovým Varům přitom Sparta začala až nebývale dobře. Soupeře přehrávala, navíc jej ani nepouštěla do šancí. Jenže z tlaku vytěžila jen jedinou trefu. A od druhé třetiny jako by na ledě ani neexistovala. „Nepochopitelné. Nemám pro to vysvětlení. Sami jsme je vrátili do hry,“ rozčiloval se po zápase forvard Ondřej Kratěna. „Úplně jsme přestali bruslit a nechali hrát Vary. Bezdůvodně, nesmyslně. Vůbec nevím, proč,“ přidával se brankář Tomáš Pöpperle.

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle inkasuje branku.foto: Právo/Petr Hloušek

Vydolovaný bod je pro Spartu v její současné situaci prakticky bezcenný. Ztráta na předkolo play-off totiž po 39. kole ještě vzrostla. „Sice jsme se trochu zlepšili, ale jen málo. To na dobrý výsledek nestačí,“ uvědomuje si Kratěna. „Nestačí hrát dobře jen dvě třetiny nebo třicet minut. Sice pořád prohráváme jenom o gól, ale v konečném důsledku je jedno, jestli prohrajeme 0:7 nebo 2:3,“ připomíná Broš fakt, že sparťané většinou padnou po vyrovnaném průběhu.

Holešovičtí si slibovali, že by je mohl nakopnout Spengler Cup. Jenže situace po turnaji v Davosu je stejná, jako před ním. „Nestalo se to. Není už na co čekat. Je to špatné, úplně naopak než jsem si to představoval,“ mrzí Broše. Podle trenéra Radima Rulíka má vliv na výkony i viróza, která se v novém roce prohnala sparťanskou kabinou. „Já se nechci vymlouvat, ale myslíte si, že hráč bude podávat lepší výkon, když hraje s horečkou?“

Nová trenérská dvojice hokejové Sparty, zleva hlavní trenér týmu Miloslav Hořava a jeho asistent Radim Rulík. foto: ČTK/Stanislav Peška

Kritickou situaci si sparťané uvědomují. „Pořád se tím zaobíráme, snažíme se něco vymyslet,“ říká Rulík. „Zkusili jsme už spoustu věcí a dlouhodobý efekt nemělo nic,“ doplňuje Broš, který prý výsledky ostatních konkurentů v boji o desítku vůbec nesleduje. „Tabulku jsem neviděl tři měsíce. Ani se mi na ni nechci dívat. Není co počítat, to jsou jednoduché počty. To by spočítala i moje čtyřletá dcera,“ hořce se usmál Broš.

„Na tabulku se dívám a ten pohled mě samozřejmě moc netěší. Ztráta je to obrovská, bude strašné těžké ji smazat,“ dobře ví Rulík, že manko čtrnácti bodů před poslední čtvrtinou soutěže je až hrozivé.

Broš: Puk je kulatej, možné je všechno

Proto je až s podivem, jak bezbřehému optimismu v Holešovicích podléhají. Připouštíte si, že by se předkolo play-off mohlo letos obejít bez Sparty? Odpovědi jsou povětšinou záporné. „My trenéři v žádném případě ne. Hráčům do hlav nevidím,“ tvrdí Rulík. „Pro mě jiná varianta než předkolo play-off, neexistuje. To si nepřipouštím. Ani nevím, kolik bodů máme, ale puk je kulatej, možné je všechno,“ říká Broš.

Jenže pokud Sparta diametrálně své výkony nezlepší, s vyřazovacími boji se může rozloučit. To ví i Tomáš Pöpperle. „Jsme jako zoufalci. Tohle je ostuda, takhle se o play-off nebojuje. Co zlepšit? Hlavně přístup. Vždyť my vůbec nebojujeme, bojíme se. Takhle vyhrávat nebudeme!“

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec